Christianitter uenige med politiet om overvågning

Christianias 'ja' til overvågning af Pusher Street hyldes i dag af politiet, men christianitter fortæller Krimicentralen, at det ikke er den hele sandhed

Følg Krimi

Efter fællesmødet i går aftes på Christiania lød det, at fristadens befolkning ikke ville sætte sig imod, hvis politiet vil opsætte overvågningskameraer på Christiania.

Og fristadens 'ja' blev i dag hyldet af Københavns Politi, som beskriver det som skelsættende og en historisk dag for Christiania.

Men allerede få minutter efter politiets pressemøde fik Krimicentralen følgende besked fra christianitten Jakob Brøndum:

- Jeg var til stede på Christianias fællesmøde i går, hvor vi enstemmigt bestemte, at vi ikke vil have videoovervågning. Det er i øvrigt logik, at de kameraer vil blive saboteret hurtigere end de er sat op.

Siden har Krimicentralen talt med flere andre christianitter, der bekræfter, at der er afgørende uenigheder internt blandt Christianias beboere.

Kirsten Larsen, talsmand for fristadens pressegruppe, ønsker hverken at be- eller afkræfte splid om videoovervågningen.

Hun meddeler dog, at Christiania i morgen vil komme med en udtalelse.

Se eller gense Krimicentralen
I torsdagens udgave af Krimicentralen kan du desuden møde Janni, der er blevet stalket igennem mange år til det punkt, hvor hun låste sig selv inde i sit hjem.

I disse dage kører en kampagne om, at stalking er en forbrydelse, og i den forbindelse kommer Lise Linn Larsen fra Dansk Stalking Center forbi og giver gode råd til, hvordan man undgår stalking.

Krimicentralen ser derudover nærmere på bandekriminalitetens status i Danmark, og får i den forbindelse besøg af en tidligere bandeleder, der fortæller om årsagerne til, at man bliver medlem af en bande.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+