Gunnar var kræftpatient - og kunde hos cannabis-'Moffe'

- Jeg har aldrig betalt en krone for at få en sprøjte 'pasta' fra Moffe, siger tidligere kræftpatient

53-årige Gunnar Langemark under behandlingen på Hillerød kræftafdeling. Privatfoto.
53-årige Gunnar Langemark under behandlingen på Hillerød kræftafdeling. Privatfoto.

En godartet svulst blev til en ondartet kræftknude og gjorde fra det ene sekund til det andet sidste år Gunnar Langemark til fast gæst på Hillerød kræftafdeling.

- Da jeg fik min kræftdom, kaldet anaplastisk thyreiodea cancer (kræft i skjoldbruskkirtlen, red.), kunne jeg læse, at halvdelen af dem, der får den, dør efter seks måneder. Den anden halvdel dør efter et års tid. Kemo og stråling ville kun hjælpe lidt, og ifølge udsigterne fra læger og sygeplejersker, så ville jeg altså ende med at få sondemad. Så tænkte jeg: Det skal være løgn.

Hele familien anholdt
Sådan forklarer 53-årige Gunnar Langemark til Krimicentralen om baggrunden for, at han blev fast kunde hos den nu narko-sigtede og varetægtsfængslede Claus 'Moffe' Nielsen.

Han har flere gange stillet sig åbent frem i medierne for at fortælle om sin noget aparte - og ikke mindst ulovlige virksomhed: Åbenlyst salg af medicinsk cannabis - blandt andet den slags der indeholder stoffet THC, som er det stof i cannabisplanten, der gør en skæv.

Den 45-årige mand blev anholdt mandag sammen med sin hustru, sin 20-årige datter og mor samt en 27-årig 'partner'. De blev alle sigtet for at stå bag salg af et 'betydeligt kvantum hash' solgt i kakaobønner og cannabisolie 'mod et betydeligt vederlag'.

Mens Claus 'Moffe', hans hustru og den 27-årige partner blev varetægtsfængslet, blev hans mor og datter løsladt - dog fortsat med en sigtelse over hovedet.

Argumentet for hans virksomhed har dog hele tiden været at hjælpe syge med at give dem en tålelig tilværelse med smerter. Ligesom 53-årige Gunnar Langemark.

I april mødtes Ekstra Bladet med Claus 'Moffe Nielsen og en af hans faste kunder, som ligesom Gunnar Langemark bruger cannabis-produkter til at dulme smerter. Video/redigering: Julie Nolsöe

Moffe hjælper kræftsyge med cannabis: Nu risikerer han 10 års fængsel

'Sort pasta' blev Gunnars redning
- Jeg fik angst, kunne ikke sove, og jeg greb efter et strå. Det blev cannabissen, som jeg fik hos 'Moffe', der blev min redning. Jeg fik det i en sprøjte i en form for tyk sort pasta, som jeg tog en lille bitte dråbe af ca. fire gange om dagen. Det gjorde, at jeg kom igennem mit strålebehandlingsforløb meget bedre end så mange andre.

Hvordan kan du vide det? Du ved jo ikke, hvordan du ellers ville have reageret?

- Det er selvfølgelig svært at bevise, men jeg kunne se det på mine lægers ansigter. De havde ingen forventninger til det, jeg faktisk kunne. Jeg var oppegående, jeg tabte mig ikke, jeg spiste ikke sondemad. Jeg var meget stærkere end så mange andre i min situation, vurderer Gunnar Langemark.

Over en periode på 4-6 måneder forbrugte han angiveligt 10-20 ml. af den sorte cannabis. Han gjorde desuden en dyd ud af at gennemføre det, han selv har døbt 'burger-testen': Hvor han efter hver strålebehandling gik ned til den lokale burgerbar, købte en menu og sank maden alt, hvad den kunne trække.

- Det kan du altså normalt ikke, slår han fast.

'Moffe' sælger cannabis: Ulovligt men ikke forkert  

Hospitalvæsnet har spillet fallit
Gunnar Langemark har selv beskrevet sit sygdomsforløb på nettet og var selv tilstede ved retsmødet, hvor Claus Nielsen blev fængslet.

- Jeg har aldrig købt mit stof for en krone af 'Moffe'. Jeg ved han deler noget ud gratis til sådan nogle svage stakler som mig. Det gælder også andre patienter, eks. med sklerose.

- Jeg ved godt, at jeg skal passe på, fordi det er ulovligt. Jeg kunne da også mærke, at min hjerne slet ikke var så skarp som normal i den periode, hvor jeg tog det. Men når hospitalsvæsenet har spillet fallit, så må man gøre, hvad der er rigtigt for en selv og sit helbred, forklarer Gunnar Langemark.

Han stoppede sit knap seks måneder lange forbrug af 'cannabis-pastaen' i april. Men nu er kræften vendt tilbage. Denne gang i lungerne.

- Men nu er 'Moffe' jo væk. For jeg var netop ved at skulle have fat på ham igen. Ham stolede jeg på. Nu ved jeg ikke lige, hvad jeg skal gøre...

Claus 'Moffe' Nielsen erkender sig, jf. hans forsvarer Erbil Kaya, i øvrigt skyldig i sigtelsens faktuelle forhold men afventer nu, at politiet sætter kvantum på både den solgte cannabis samt værdien heraf.