Kundby-pigens klassekammerat: Hun var svær at tale med

Den 16-årige pige fra Kundby, der er sigtet for at planlægge to terrorangreb, fik i dag sin varetægtsfængsling forlænget. En tidligere klassekammerat beskriver Kundby-pigen til Krimicentralen

Se mandagens udgave af Krimicentralen her

- Hun sad altid for sig selv, og var svær at tale med.

Sådan beskriver en tidligere klassekammerat pigen, der nu er sigtet efter den såkaldte terrorparagraf for at forberede et terrorangreb på Sydskolen i Fårevejle i Nordvestsjælland og mod den jødiske privatskole Carolineskolen i København

Klassekammeraten har Krimicentralen valgt at gøre anonym på grund af navneforbuddet på pigen i sagen og på grund af hans unge alder.

Kun 16 år
Pigen ville bombe de to skoler, og da politiet i januar ransagede hendes hjem i Kundby, fandt de blandt andet bombemanualer og kemikalier til fremstillingen.

Den 16-årige pige fra Kundby-sagen har nu været varetægtsfængslet i otte måneder, og i dag blev fængslingen forlænget i yderligere fire uger.

Det samme gør sig gældende for den 24-årige mand, der er sigtet for at medvirke til pigens terrorplaner.

Mandag på Krimicentralen
Krimicentralen stiller i aften skarpt på politiets arbejdsvilkår, hvor vi både får besøg af chefen for Taskforce Pusherstreet, der fortæller om, hvordan det var at få opkaldet om de skudte betjente ved Christiania, og så kan du møde konen til en betjent, der af og til er bekymret, når manden går på arbejde.

I weekenden har endnu en eftersøgning af Emilie Meng fundet sted, hvor politiet specielt har ledt efter Emilies effekter. I den forbindelse kigger Krimicentralen nærmere på, hvordan det er at være pårørende til en eftersøgt person, og hvilke følelser det bringer med sig.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.