Politiet om Martins heltemod: Du er til fare for fædrelandet

Danskeren Martin har angiveligt kæmpet mod Islamisk Stat i Irak, men har nu fået taget sit pas på grund af ny paslov. Dybt urimeligt, mener Martins advokat. Se hele onsdagens udgave af Krimicentralen i klippet nedenfor

Se hele onsdagens udgave af Krimicentralen lige her

- (...) person har til hensigt i udlandet at deltage i aktiviteter, hvor dette kan indebære en fare for statens sikkerhed, andre staters sikkerhed, eller en væsentlig trussel mod den offentlige orden, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi blandt andet som begrundelse for inddragelsen af passet i en pressemeddelelse.

Kæmpede på samme side som Danmark
For knap et år siden rejste 32-årige Martin til Irak for, sammen med kurdiske kriger, at kæmpe mod Islamisk Stat.

Ifølge manden selv har han udelukkende kæmpet sammen med de kurdiske peshmerga-soldater. Det er nogle af de styrker, som Danmark selv har været med til at træne, og som er en del af den koalition, der bekæmper Islamisk Stat i Irak.

Men ifølge en ny paslov, der er vedtaget i marts 2015, kan politiet tage passet fra danske statsborgere, som myndighederne vurderer vil drage i krig i udlandet.

For fem uger siden fik den 32-årige dansker så frataget sit pas af politiet, da man opdagede at han havde været kriger i Irak.

Se mere om sagen i onsdagens udgave af Krimicentralen øverst i artiklen.

Onsdag på Krimicentralen
Krimicentralen kigger desuden nærmere på, hvornår man må tage folks pas, og hvorfor en person som Martin, der kæmper for peschmergaerne, der er på samme side som Danmark, ender med at blive straffet for det.

Så kommer Black Army under forstørrelsesglasset, hvor Krimicentralen kigger på de skyderier og konflikter, der har været på Fyn, det på trods af de visitationszoner, som politiet har indført. Hvem er Black Army? Og hvad har de lavet gennem tiden?

Blandt de korte nyheder får Krimicentralen en status på eftersøgningen af Kit, og hvad politiet gør for at finde hende. Derudover ser vi på bilbrandene i Tingbjerg, kvinden der er forsvundet med sine to børn, tricktyverier i Nordsjælland, nummerpladetyverier på Bornholm og den livløse person, der netop er fisket op af vandet ved Islands Brygge.

Se hele onsdagens udgave af Krimicentralen lige over artiklen

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.