Så vildt er politiets nye våben mod mobiler i fængslerne

Hver dag døjer fængselsbetjente med kriminelle, som får smuglet telefoner ind i fængsler. Men som et helt nyt våben mod de ulovlige mobiler, er menneskets bedste ven snart til at hjælpe

I klippet herover artiklen kan du møde den seje mobil- og narkohund Anker

I gamle dage var hunde et jagtredskab, der blev brugt til at løbe efter kriminelle. Men i dag kan de en helt del mere. Udover at kunne finde narkotika og sprængstoffer, skal de nu også kunne finde mobiltelefoner.

Det har været forbudt i mange år at have mobiltelefoner i de danske fængsler. Hver dag døjer fængselsbetjente med kriminelle, som får smuglet telefoner ind.

Men i marts besluttede Justitsminister Søren Pind, at mobiltelefoner skal helt ud af fængslerne, og som et nyt initiativ skal uddannede hunde nu snuse sig frem til mobiltelefonerne.

Så vilde er de
Selvom mobiltelefoner ikke har en bestemt lugt, som narko og sprængstoffer har, så kan de trænede hunde alligevel finde frem til mobiltelefonerne.

På 'Krimicentralen' har vi været ude at møde lille Anker på 11 uger, som er ved at blive uddannet til at blive en mobil- og narkohund - der har en helt speciel næse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.