Shaho kæmper mod IS: Jeg kan ikke leve med ikke at gøre noget

Shaho Pirani kæmper ved fronten i Irak mod sit folks fjender - IS. Han gør det, fordi han mener, at det er det eneste rigtige

Stribevis af danskere tager på egen hånd i krig og kæmper som private soldater rundt omkring i verden. Også selv om det kan være ulovligt.

Strømmen af krigere fra Danmark har nemlig for nyligt fået den danske stat til at lave en ny lov.

I den nye lov, der er vedtaget sidste år, kan Danmark tage passet fra danskere, der rejser i krig.

Shaho Pirani har endnu ikke fået taget sit pas, men han har to gange rejst til Irak, grebet et gevær og kæmpet sammen med de kurdiske krigere. Og han gør det af en helt særlig årsag.

- Vi kan ikke leve med, at vi ikke gør noget, fortæller Shaho, om grunden til, at han og mange andre rejser til udlandet og kæmper.

Han lægger desuden vægt på, at hans folk har brug for hjælp, og at han derfor hjælper - selvom det kan være ulovligt. Han sammenligner det med frihedskæmperne under 2. Verdenskrig, som gjorde noget ulovligt af en moralsk grund.

Se hele interviewet i genudsendelsen øverst i artiklen.

Det kan du se i torsdagens Krimicentralen
En mand blev i weekenden overfaldet på Nørreport Station i København, men kan ikke huske noget fra episoden. Det kan et vidne til gengæld, som du, ligesom ofret og sin kæreste, kan møde i aftenens udgave af Krimicentralen.

Der er nemlig i år sket en stigning i antallet af voldstilfælde i forhold til samme tid sidste år, og derfor ser vi nærmere på, hvordan det er at være offer for et overfald, men også hvad man gør, når man er vidne til et.

Sidst Brøndby IF spillede blev et hospital i Hvidovre stormet af hætteklædte fodboldfans. I aften skal de igen spille - denne gang mod Lyngby - og i den forbindelse tager Krimicentralen hooliganisme op som tema. Her kommer vi tæt på de berygtede hooligans, og kigger på politiets arbejde i forhold til at adskille de forskellige fans ved fodboldkampene.