Skal Jura Levakovic udvises til Kroatien?

Jura Levakovic er blevet udvist af Danmark, men sidder stadig fængslet i landet, hvor han afsoner en fængselsstraf på over fem år. Men Jura ønsker nemlig ikke at rejse til Kroatien, og har derfor bragt sagen for Menneskerettighedsdomstolen. Synes du, at han skal udvises?

Ekstra Bladet og Krimicentralen mødte Jura Levakovic, mens han sad i Enner Mark Fængsel. Hør interviewet med ham her.

- En chance mere, og det skal de give mig.

Sådan lyder bønnen fra sigøjnermedlemmet Jura Levakovic til Krimicentralen. Jura Levakovic er et af de centrale medlemmer i den berygtede Lecakovic-familie, der flere gange i løbet af de sidste år har været omtalt i Ekstra Bladet på grund af deres omfattende kriminalitet.

Jura Levakovic startede sin kriminelle løbebane allerede som otteårig, da han for første gang blev anholdt. Efterfølgende er det blevet til over 200 domme, men nu er det slut med kriminalitet, siger han til Krimicentralen.

Jura Levakovic udvist igen: Her er dommen

Den 29-årige mand sidder lige nu fængslet i Enner Mark Fængsel i Horsens. Og selvom han godt kunne prøveløslades og udsendes til Kroatien, så har han valgt at afsone hele sin straf for at få lov til at blive i Danmark.

Jura giver ikke op
Jura Levakovic fik ved Københavns Byret i december 2012 fem års fængsel og en udvisningsdom for et groft hjemmerøveri og et bankrøveri. Dommen blev senere stadfæstet ved Østre Landsret, og i april 2014 afviste Højesteret at tage udvisningsspørgsmålet op.

Men så let giver Jura Levakovic ikke op. Sammen med sin forsvarsadvokat Gert Dyrn har de prøvet at få Menneskerettighedsdomstolene til at kigge på sagen. De har dog endnu ikke taget endeligt stilling til, om Jura Levakovic skal smides ud af Danmark for evigt.

Den storkriminelle sigøjner er født og opvokset i Danmark, og han mener derfor, at det er helt forkert at sende ham til Kroatien, hvortil han ifølge sig selv ikke har noget tilhørsforhold.

Du kan se et helt interview med Jura Levakovic i tirsdagens udgave af Krimicentralen, der bliver sendt kl. 19.00 på TV3.

Synes du, at Jura Levakovic skal udvises til Kroatien?

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.