Utrygge beboere: Jeg går ikke igennem bebyggelsen

Den berygtede indvandrer-bande Loyal to Familia, LTF, har overtaget en ungdomsklub på Nørrebro i København. Det skaber rædsel blandt beboere i området

Her kan du høre beboerne i Lundtoftegade vurdere overtagelsen af ungdomsklubben

Se interview med gadens beboere herover artiklen

Beboerne på Lundtoftegade har bemærket, at ungdomsklubben i i Boligforeningen AKB Lundtoftegade i et stykke tid ikke kun er blevet brugt til computerspil og socialt samvær blandt klubbens unge medlemmer. Ekstra Bladet og Krimicentralen har fået fat i et par enkelte naboer til banden Loyal to Familias nye tilholdssted på Nørrebro, der gerne vil stå frem.

Janni Nielsen er beboer på Lundtoftegade. Hun har på det seneste følt sig så utryg, at hun tænker over hvilke veje, hun færdes. Hun tør sommetider ikke gå gennem gården, hvor klubben ligger. Utrygheden skyldes de nye uindbudte gæster i ungdomsklubben.

- De sælger hash, og jeg har også hørt om stærkere stoffer. Hvis jeg er utryg, så går jeg ud på Lundtoftegade. Jeg går ikke igennem bebyggelsen her, det gør jeg ikke, fortæller Janni Nielsen.

Beboerformanden i Lundtoftegade, Liselotte Christiansen synes ikke umiddelbart, at man skal lukke ungdomsklubben, men hun kan godt se, at de nye gæster skaber problemer.

- Hvis det er registrerede bandemedlemmer, som kommer dernede, så synes jeg da, at vi har et kæmpe problem. Så skal vi da i hvert fald gøre noget ved det, siger beboerformanden.

Henny Jensen er også beboer på Lundtoftegade, hvor ungdomsklubben ligger. Hun var med til at stifte klubben for 16 år siden. Hun mener ikke, at klubben skal holdes åben på bekostning af beboernes sikkerhed.

- Vi vil gerne gøre noget for de unge, men vi vil også gerne sørge for, at beboerne får den tryghed, de søger, fortæller hun.

Her kan du se hele mandagens udgave af Krimicentralen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag