Utrygge beboere: Jeg går ikke igennem bebyggelsen

Den berygtede indvandrer-bande Loyal to Familia, LTF, har overtaget en ungdomsklub på Nørrebro i København. Det skaber rædsel blandt beboere i området

Her kan du høre beboerne i Lundtoftegade vurdere overtagelsen af ungdomsklubben
Følg Krimi

Se interview med gadens beboere herover artiklen

Beboerne på Lundtoftegade har bemærket, at ungdomsklubben i i Boligforeningen AKB Lundtoftegade i et stykke tid ikke kun er blevet brugt til computerspil og socialt samvær blandt klubbens unge medlemmer. Ekstra Bladet og Krimicentralen har fået fat i et par enkelte naboer til banden Loyal to Familias nye tilholdssted på Nørrebro, der gerne vil stå frem.

Janni Nielsen er beboer på Lundtoftegade. Hun har på det seneste følt sig så utryg, at hun tænker over hvilke veje, hun færdes. Hun tør sommetider ikke gå gennem gården, hvor klubben ligger. Utrygheden skyldes de nye uindbudte gæster i ungdomsklubben.

- De sælger hash, og jeg har også hørt om stærkere stoffer. Hvis jeg er utryg, så går jeg ud på Lundtoftegade. Jeg går ikke igennem bebyggelsen her, det gør jeg ikke, fortæller Janni Nielsen.

Beboerformanden i Lundtoftegade, Liselotte Christiansen synes ikke umiddelbart, at man skal lukke ungdomsklubben, men hun kan godt se, at de nye gæster skaber problemer.

- Hvis det er registrerede bandemedlemmer, som kommer dernede, så synes jeg da, at vi har et kæmpe problem. Så skal vi da i hvert fald gøre noget ved det, siger beboerformanden.

Henny Jensen er også beboer på Lundtoftegade, hvor ungdomsklubben ligger. Hun var med til at stifte klubben for 16 år siden. Hun mener ikke, at klubben skal holdes åben på bekostning af beboernes sikkerhed.

- Vi vil gerne gøre noget for de unge, men vi vil også gerne sørge for, at beboerne får den tryghed, de søger, fortæller hun.

Her kan du se hele mandagens udgave af Krimicentralen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+