Krise i berygtet bande

Intern uro og politiets mange anholdelser har skabt splid i LTF, der i december indgik fredsaftale med rivaliserende bande

En af de første LTF-afdelinger har ifølge Ekstra Bladets oplysninger valgt at forlade gruperingen. Foto: Ekstra Bladet.
En af de første LTF-afdelinger har ifølge Ekstra Bladets oplysninger valgt at forlade gruperingen. Foto: Ekstra Bladet.
Følg Krimi

Banden Loyal to Familia havde vokseværk i 2017. Lederen af banden, Shuaib Khan, blev løsladt i marts og umiddelbart efter spredte LTF sine aktiviteter flere steder i landet, ligesom banden gjorde sit indtog på den anden side af Øresundsbroen.

Nu tyder noget dog på, at 2018 starter med krisestemning i banden. Flere af hinanden uafhængige kilder fortæller til Ekstra Bladet, at Tingbjerg-fraktionen af LTF har valgt at forlade banden. Ingen af kilderne ønsker af hensyn til deres sikkerhed at stå frem med navn, men ifølge oplysningerne skyldes det utilfredshed med ledelsesstilen i banden.

Andre kilder med indsigt i miljøet fortæller, at den netop indgåede fredsaftale med grupperingen Brothas spiller en central rolle. Netop at den indgåede aftale er permanent, er Tingbjerg-fraktionen utilfredse med, lyder det.

Hos Københavns Politi har vicepolitiinspektør Torben Svarrer ingen kommentarer til Ekstra Bladets oplysninger.

Tingbjerg var en af de første afdelinger i LTF, da banden blev etableret tilbage i 2013. Forinden havde bandemedlemmer fra Tingbjerg sammen med Blågårds Plads-gruppen - der er grundstammen i LTF - dannet fælles front i en blodig bandekrig mod Hells Angels. Derfor anses Tingbjerg for at være en af de mest toneangivende afdelinger i banden.

Ekstra Bladet erfarer, at der i øjeblikket forhandles for at få Tingbjerg-afdelingen tilbage i banden. Angiveligt foregår forhandlingerne uden Shuaib Khan, der opholder sig i udlandet.

Tæskehold
Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan banden også stort set er forsvundet fra Århus efter et storstilet forsøg at etablere sig i byen, der førte til en konflikt med en lokal gruppe fra Brabrand.

Et fredsmøde blev faciliteret af den berygtede Grimhøj-moské og Århus Stiftstidende skrev dengang, at de lokale LTF'ere lovede at forlade banden som led i den indgåede fred.

Den beslutning blev ikke vel modtaget i resten af banden, og da et højtstående medlem fra Århus tog til København for at meddele sine nu forhenværende bande-brødre om beslutningen, blev han mødt af et LTF-tæskehold.

Overfaldet fandt sted 21 oktober i Hans Tavsens Park på Nørrebro, og tre LTF-medlemmer sidder varetægtsfængslet i sagen.

Under overfaldet pådrog offeret sig flere alvorlige skader. Ifølge sigtelsen blev han slået med ukendte genstande og overdænget med både slag og spark i hovedet og på kroppen. Det medførte, at han blandt andet brækkede næsen, fik et snitsår i hånden og fik revet øret halvt af.

Optaget i Hells Angles
I midten af december kom det ligeledes frem, at en anden tidligere toneangivende LTF-afdeling var blevet indrulleret som prøvemedlemmer hos de tidligere dødsfjender i Hells Angles. Kokkedal-gruppen havde siden foråret 2017 stået på egne ben efter exit fra LTF. Om de blev smidt ud eller forlod banden af egen fri vilje, står hen i det uvisse.

Det er ikke kun interne uoverensstemmelser, der har ramt Loyal to Familia. Politiets indsats mod banden har sendt op mod 100 af bandens medlemmer bag tremmer. Særligt i København, hvor mange af bandens medlemmer sidder varetægtsfængslet i sager om drab, drabsforsøg og for våbenbesiddelse efter et halv års blodig konflikt med Brothas-banden fra Mjølnerparken.

En talsmand fra Loyal to Familia har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at banden havde 12 afdelinger. Det præcise tal kendes ikke på nuværende tidspunkt, men noget tyder på, at tallet snart skal revideres.

I forbindelse med artiklen er Ekstra Bladet blevet kontaktet af en talsmand for LTF-banden, der fortæller:

- Vi vil gerne gøre det klart, at LTF Tingbjerg fortsat er en stærk del af vores broderskab som de har været med at stifte, og at der heller ikke er intern splid eller krise i LTF. Vi er fortsat et sammentømret broderskab, fortæller han.

Fiduskunst og magistervrøvl