Krisehjælp efter skudepisode i tog

Politiet skød natten til torsdag en 42-årig mand, der optrådte truende med en kniv

En mand blev skudt af politiet efter truende adfærd med kniv

Det var dramatiske scener, der udspillede sig i nat på Lundby Station. Her så betjente sig nødsaget til at skyde en 42-årig mand.

Manden steg på toget på Lundby station. Her skulle manden have optrådt truende med en kniv, hvilket fik personalet i toget til at kontakte politiet, oplyser DSB til Ekstra Bladet. Politiet ankom til stedet klokken 01.35, og det var under anholdelsen af manden, at politiet valgte at affyre skyd.

En nabo beskrev til Ekstra Bladets mand på stedet, at han hørte tre skud fra polititet. Billeder fra stedet viser to skudhuller i togdøren.

De to togførerer og lokomotivføreren er efterfølgende blevet tilbudt krisehjælp. DSB har også forsøgt at kontakte den ene passager, der var med toget for at tilbyde krisehjælp.

Det var her på Lundby Station, mellem Vordingborg og Næstved, at skyderiet fandt sted. Foto: Per Rasmussen.
Det var her på Lundby Station, mellem Vordingborg og Næstved, at skyderiet fandt sted. Foto: Per Rasmussen.

Sagen er overdraget til DUP (Den Uafhængige Politianklagemyndighed), der har arbejdet på stedet det meste af formiddagen. Ekstra Bladet har spurgt ind til mandens tilstand, men kontorchef Claes Vestergaard kan ikke fortælle andet, end at den 42-årige stadig er indlagt. DUP vil heller ikke forklare yderligere om hændelsen endnu.
De to betjente på billedet affyrede i oktober skud mod den 25-årige Oliver Dalgaard i forbindelse med en dødbringende konfrontation i den lille by Rodskov. En video afspillet i Ekstra Bladet dokumenterer, at han var ubevæbnet, da han blev ramt af det første skud. Foto: Still-billede fra privat videooptagelse Krimi Dødbringende aktioner: Pistolskud slider på betjente

Manden skal fremstilles i grundlovsforhør i retten i Nykøbing Falster senere i eftermiddag. Manden bliver fremstillet in absentia, da han stadig er indlagt.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at der er tale om en udenlandsk mand, og at han er sigtet for trusler med kniv og for forsøg på vold mod tjenestemand.

Anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet afholdes for lukkede døre. 

Ekstra Bladet følger sagen ...