Kroatisk familie mistænkes for stribevis af brutale hjemmerøverier

Politiet efterforsker foreløbig 16 hjemmerøverier. På Møn blev en fåreavler truet med at få skåret sin penis af

Politiet arbejder på Møn, hvor en 64-årig fåreavler blev udsat for hjemmerøveri. Video: Per Rasmussen
Følg Krimi

Retten i Nykøbing Falster, Ekstra Bladet: En kroatisk familie på fem, der bor på Sydsjælland, mistænkes af politiet for at stå bag mindst 16 grove hjemmerøverier begået på Sjælland og i Sydøstjylland gennem det sidste halvandet år.

Men da familien, en kvinde og fire mænd, i eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing Falster, blev de alle foreløbig kun sigtet for ét hjemmerøveri mod en 64-årig fåreavler på Møn forrige weekend.

To af familiens unge mænd, 22 og 19 år, blev også sigtet for et hjemmerøveri i Hvidovre natten til mandag mod et par i 70´erne.

Røveriet førte til, at politiet fik et gennembrud i den omfattende sag, hvor et større antal hjemmerøverier, foruden de 16 som politiet allerede mistænker dem for, nu indgår i efterforskningen.

Sprang ud af vinduet
Politiet anholdt den 22-årige i villaen i Hvidovre klokken 04.15, mens den 19-årige flygtede ud gennem et vindue. Men han blev anholdt ved 09.30-tiden i formiddags.

Den 22-årige erkendte i grundlovsforhøret hjemmerøveriet i Hvidovre, men nægtede ligesom de øvrige sigtede at kende noget til røveriet på Møn. Han blev ført ind i retten i en dna-dragt og med et tæppe om sig.

Endnu et hjemmerøveri mod en ældre person

Hjemmerøveriet mod fåreavleren skete natten til lørdag den 4. november. Ifølge sigtelsen tiltvang den kroatiske familie sig adgang til den 64-årige mands hus. De var iklædt mørkt tøj og elefanthuer og sparkede og truede fåreavleren til at udlevere lammekøller og en lyserød pengekasse med et kontant beløb.

Truet med lemlæstelse
Den 64-åriges hænder blev bundet med gaffatape, og han blev truet med sit eget jagtgevær, mens røverne også truede med at skære hans penis af.

Den kroatiske familie, der opholder sig lovligt i Danmark og som er bosat på det sydlige Sjælland, fik hjælp af tolke, da de blev fremstillet i retten. Kun to af dem taler lidt dansk. De anholdte er 17, 19, 22 og 47 år og kvinden er 50 år.

Politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi, siger, at der nu er en meget stor efterforskning i gang.

Han tør ikke gætte på, hvor mange hjemmerøverier, der vil blive rejst sigtelse for, men foreløbig arbejder politiet med 16 hjemmerøverier. Otte er begået på Sydsjælland og Lolland-Falster, fem på Københavns Vestegn, to i Sydøstjylland og et på Midt- og Vestsjælland.

- Med det meget store antal røverier, er det en meget alvorlig sag. Røverierne er fortrinsvis gået ud over ældre og svagelige mennesker, så det er noget, som har skabt ængstelse rundt omkring. Så vi er godt tilfredse med, at vi nu forhåbentlig har fået sat en stopper for røverierne, siger Kim Kliver.

Politiet har foretaget ransagninger hele mandagen og fundet mange ting, der nu skal undersøges for at fastslå, hvor de stammer fra. Ved røverierne er der blandt andet taget smykker. Politiet har endnu ikke et overblik over det samlede udbytte ved de mange røverier.

Politiet slog til i nat, fordi 'vi blev opmærksom på, at der var et hjemmerøveri i gang i Hvidovre', siger Kim Kliver.

Forud for anholdelserne havde de fire ramte politikredse haft en fælles efterforskning, fordi der var indikationer på, at det var den samme bande, som stod bag alle røverierne.

Grundlovsforhøret i Nykøbing Falster i dag fandt sted for lukkede døre, fordi politiet regner med, at der er medgerningsmænd på fri fod.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time