Kropssprogsekspert om Brittas døtre: De har sat et skjold op

Begge døtrene har sat et skjold op, men ind i mellem reagerer de meget forskelligt. Hør kropssprogssekspertens analyse her

Kropssprogsekspert om Brittas døtre: De har sat et skjold op

Hør, hvad kropssprogseksperten bider mærke i her. (Producer: Martin Lorentsen)

Onsdag aften stod Britta Nielsens to voksne døtre frem og fortalte deres side af den sag, der for tiden fylder danske medier. Deres mor er sigtet for at have svindet sig til 111 millioner kroner som medarbejder i Socialstyrelsen. Selv er de sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed. Ifølge politiet har døtrene været med til at bruge pengene fra det formodede svindelnummer.

I interviewet, der blev sendt på Kanal 5, fortæller Karina Jamilla Hayat og Nadia Samina Hayat blandt andet om, hvordan familiens levestandard ændrede sig efter faderens død i 2005 - tre år efter at Britta Nielsen ifølge sigtelsen begyndte at bedrage sin arbejdsplads for millioner.

Martin fik eksklusivt interview: Sådan var aftalen med Brittas døtre

Pernille Slot, der er kropssprogsekspert, har set nærmere på nogle af klippene fra interviewet. Pernille Slot har gennemset klippene igen og igen, men har ikke gennemset det fulde program og havde ikke på forhånd kendskab til sagen og de to søstres eventuelle indblandig.

Korslagte arme
Kropssprogseksperten lægger særligt mærke til de to døtres korslagte arme.

- De sidder med korslagte arme - det kaldes et skjold. Vi putter et skjold på, når hjernen gerne vil have, vi skal være trygge. Det betyder ikke nødvendigvis, at de er bange. Det er meget naturligt, når man sidder i en så sårbar situation, siger Pernille Slot.

Derudover bemærker hun, at de to søstre i flere tilfælde agerer meget forskelligt. Særligt da intervieweren spørger, om de to kvinder, tror deres mor er skyldig, reagerer døtrene forskelligt fra hinanden.

Se reaktionen på spørgsmålet her. (Video: Discovery Networks Danmark)

- Hende til højre (Karina Jamilla Hayat) er mere levende i sine signaler, de kommer hurtigere, de kommer mere direkte, der er ikke noget, der bliver holdt igen. Hun nikker samtidigt, og hun kigger meget kraftigt op.

- Hende til venstre (Nadia Samina Hayat) sidder med et større skjold - hun har krydset armene ind over. Hun har et større behov for at lægge større distance mellem hende og intervieweren, fordi det måske er særligt højspændt for hende. Men hun kigger ned, så der er forskel på signalerne lige der.

Slikker sig om læberne
Pernille Slot bemærker også at Nadia Samina Hayat flere gange i løbet af de forskellige korte klip slikker sig om læberne.

- Hun kigger ned og så begynder hun at slikke sig om læberne. Det er et signal, som vi nogen gange ser i forbindelse med frygt. Hun holder lidt fast på sig selv og er rolig, men hun rykker også lidt væk. Hvorfor hun gør det, kan vi ikke sige, understreger Pernille Slot.

Brittas datter var med ved juveler: - Jeg kan ikke huske, hvad der blev købt

I programmet fortæller Nadia Samina Hayat, som gennem mange år har reddet på professionelt plan, blandt andet at hun siden 2007 har købt og solgt op mod 60 konkurrenceheste til priser på op til 100.000 euro pr. styk. Pengene kom ifølge Nadia Samina Hayat fra hendes mor, Britta Nielsen.

Karina Jamilla Hayat fortæller, at hun blandt andet har modtaget en halv million kroner til køb af en bil, penge som ifølge hende selv var et lån, men som hun endnu ikke har tilbagebetalt.

Begge døtrene afviser, at de har kendt til, at moderen angiveligt har svindlet, på trods af at familiens ekstreme forbrug står i meget skarp kontrast til, at moderen havde et helt almindeligt arbejde som offentligt ansat i Socialstyrelsen.

Begge døtre nægter sig skyldige, mens den hovedmistænkte Britta Nielsen har valgt endnu ikke at forholde sig til sigtelsen.

Du kan se klippene med døtrene samt hele analysen med kropssprogsekspert Pernille Slot i videoen øverst.