Kuffertdrabet: Derfor døde 48-årig italiensk kvinde

Den 48-årige Giancarla Coppi ville flytte fra den nu drabstiltalte Ghiath Eddin Sukkar, viser nogle af hendes sidste mails

Den 31-årige tiltalte i retten i Lyngby i dag. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Den 31-årige tiltalte i retten i Lyngby i dag. (Tegning: Jørgen Bitsch)

Med korslagte arme sidder den 31-årige syrer Ghiath Eddin Sukkar lige nu i retten i Lyngby og fortæller om, hvad der førte til, at han gik amok på 48-årige Giancarla Coppi, som i juli 2014 havde lejet et værelse i den bolig i Lyngby, som Ghiath Eddin Sukkar boede i.

Han giver ikke særlig meget lyd fra sig i den vidneskranke, han sidder i sammen med sin tolk, og svarer lavmælt på senioranklager Bente Schnacks spørgsmål.

Anklageren vil gerne høre ind til nogle af de mails, som man har fundet på den tiltaltes iPhone 5 under 'slettet post'.

Giancarla Coppi, som af politiet blev fundet død og lagt i en kuffert, ville tilsyneladende gerne flytte midt i juli. Hun ville have noget af sin husleje tilbage, viser flere mails, som hun sendte til Ghiath Eddin Sukkar.

- Kære Ghiath. Jeg vil gerne flytte fra din lejlighed så hurtigt som muligt. Jeg har det ikke godt efter det, du har fortalt mig i går, skrev hun på engelsk i en mail.

- Jeg var syg og har det stadig ikke så godt. Og det er derfor, jeg må være alene. Du må forstå, at jeg har behov for at være alene, hvor jeg bor. Jeg vil gerne have mine penge tilbage. Jeg skal betale til det nye sted, skrev hun 15. juli.

Skænderi om husleje
Ifølge Ghiath Eddin Sukkars forklaring kom de op at skændes, efter at Giancarla Coppi havde krævet, at han skulle hoste op med restbeløbet for huslejen for juli. Plus 500 kroner for en flaske medicin, som Giancarla Coppi hævdede, at hendes husvært var kommet til at smide ud fra ejendommens køleskab.

- Hun ville flytte, fordi hun kendte til voldtægtssagen. Det fandt hun ud af, fordi jeg modtog et brev om en indkaldelse til retten og et brev fra politiet. Hun så ud til at have forstået nogle ord og spurgte mig, hvad det var for noget. Jeg sagde i starten, at jeg ikke ville fortælle hende det, for det kom ikke hende ved, sagde Ghiath Eddin Sukkar.

På dette tidspunkt hæver Sukkar stemmen i retten for første gang i løbet af i dag og sender et skarpt blik mod tolken, der oversætter.

- Og hun sagde 'du skal betale nu', fortsætter Sukkar, som også fortæller, at Giancarla Coppi faktisk allerede var flyttet en uges tid siden forinden, men bare var kommet for at hente restbeløbet for huslejen.

- Som hun slet ikke havde ret til, sagde den tiltalte.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle svare. Så gik hun ind på soveværelset. Og kom ud igen. Og sagde 'ved du hvad, jeg er træt i dag og vil gerne overnatte på værelset'.

Blev bange
Efter en tur til købmanden, hvor Sukkar tænkte det hele igennem, vendte han tilbage til lejligheden og bankede på ind til værelset hos kvinden, som åbnede. På det tidspunkt havde han også fået lidt at drikke. Nu skulle hun have at vide, at hun behandlede ham urimeligt.

Men kvinden gav ifølge Sukkar sig til at råbe og skrige op om, at hun ville gå til politiet. Med den ene hånd holdt han ifølge sin forklaring Giancarla Coppi væk. Han forsøgte at holde hende om munden, så hun ikke skreg så højt. Og med den anden rakte han ud efter en telefon, der var på værelset.

Der opstod tumult, og de faldt om på gulvet.

- Jeg blev bange og tog fat om hendes hals helt ubevidst. Jeg begynder at høre, at hun ikke skriger så højt længere. Jeg fjernede hånden, fordi jeg var bange for, at hun skulle dø. Jeg plejer at kunne holde vejret i et minut. Jeg holdt kun om hendes hals i op mod 30 sekunder, siger Ghiath Eddin Sukkar.

- Jeg havde ikke regnet med, at hun kunne dø så hurtigt.

En nabo kom ind i lejligheden og så kvinden ligge livløs på gulvet. Det skete, efter at Ghiath Eddin Sukkar selv var gået over til ham og havde henvendt sig til ham.

Pakkede hende i kuffert
Anklager Bente Schnack har tidligere under retssagen fortalt, at den pågældende nabo på et tidspunkt har været mistænkt for medvirken til drab, fordi der gik to dage, før han gik til politiet med sin viden. Han blev også fremstillet i grundlovsforhør. Men dommeren løslod ham, og senere har politiet også frafaldet sigtelsen mod ham.

- Tanken var, at jeg ville tage hendes lig og slæbe hende langt væk. Jeg pakkede hende ned i kufferten i lejligheden. Det var jeg alene om, forklarede den tiltalte.

Hvad havde du tænkt dig at gøre med kufferten, spurgte Bente Schnack?

- Jeg var meget forvirret. Hvad skulle jeg gøre med kufferten. Skal jeg kaste den et sted? Skal jeg gemme den et sted?

Kunne du bære den?

- Jeg kunne trille den. Jeg tog kufferten hen til min cykeltrailer. Jeg trak traileren efter mig. Så gik jeg, indtil jeg kom til det grønne område på kortet.

Tog kvindens bukser af
Giancarla Coppi blev ifølge politiet dræbt 27. juli. Liget blev fundet i en kuffert ved et grønt område ved Helsingør-motorvejen nogle dage senere. Da politiet fandt kufferten, viste det sig, at Giancarla Coppi kun havde en sort T-shirt på. Ellers var hun helt nøgen fra livet og ned.

Hvorfor havde du taget bukserne af hende, spurgte Bente Schnack.

- Fordi hun havde tisset i bukserne.

Forsvarer Lone Refshammer understregede til slut i afhøringen, at hendes klient erkender vold med døden til følge. Og så ville hun have svar på et par spørgsmål.

Det ender jo desværre med at den italienske dame er død. Var det meningen?

Det var ikke min hensigt. Jeg er ked af det. Det kan godt være, hun var mærkelig, men hun var en rar person. Hun har ikke gjort noget, og det gør ondt på mig, svarede Ghiath Eddin Sukkar.

En retsmedicinsk undersøgelse viste, at Giancarla Coppi var død af kvælning eller kværkning. Der blev fundet punktblødninger i hendes øjne og adskillige hudafskrabninger på hendes lig. Flest i ansigtet og på halsen, men også i skridtet på hende.

Ghiath Eddin Sukkar har fra morgenstunden på første retsdag af i alt fem erkendt vold med døden til følge, mens han nægter sig skyldig i manddrab og i voldtægt af to andre kvinder, som han også er tiltalt for.

Næste retsmøde i sagen er 16. juni ved retten i Lyngby, hvor det forventes, at de to kvinder, der hævder sig voldtaget, skal afgive forklaring. Det samme skal beboere i det ejendomskompleks, hvor den tiltalte boede, indtil han blev varetægtsfængslet.

Der forventes at falde dom i sagen 24. juni.

Ekstra Bladet er til stede i retten, og Ritzau live-blogger fra retssagen. Du kan følge med her.

1 af 3 Ghiath Eddin Sukkar er tiltalt for drab og to voldtægter. Han nægter sig skyldig. Fotoet er brugt i forbindelse med en annonce om udlejning af værelse. Foto: Privat
2 af 3 En 31-årig mand er tiltalt for at have begået to voldtægter og et drab i dette værelse, som han lejede ud til enlige kvinder. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
3 af 3 Den 31-årige tiltalte i retten i Lyngby i dag. (Tegning: Jørgen Bitsch)