Kuffertmanden: I dag kan dommen falde

Den 31-årige syrer, der sidder tiltalt for drab og voldtægt, kan i dag forvente at modtage sin dom

Den drabstiltalte Ghiath Eddin Sukkar i Retten i Lyngby. 
Tegning: Jørgen Bitsch
Den drabstiltalte Ghiath Eddin Sukkar i Retten i Lyngby. Tegning: Jørgen Bitsch

Retten i Lyngby: I dag falder de afsluttende bemærkninger i sagen om den 31-årige syrer Ghiath Eddin Sukker, som er tiltalt for at have dræbt 48-årige  Giancarla Coppis 27. juli sidste år.

Liget af den 48-årige kvinde blev et par dage senere fundet i en kuffert, nøgen fra livet ned og med tydelige tegn på kværkning.

Den 31-årige har erkendt, at han var skyld i den 48-årige kvindes død, men han nægter, at det var hans hensigt at slå hende ihjel. I stedet har han i retten forklaret, at der var tale om vold med døden til følge.

- Jeg blev bange og tog fat i hendes hals helt ubevidst. Jeg har kun holdt om hendes hals i op i mod 30 sekunder og havde ikke regnet med, at hun ville dø så hurtigt, har Ghiat Eddin Sukkar tidligere forklaret i retten

Udover drabet på Giancarla Coppis er den 31-årige syrer også tiltalt for to forhold af voldtægt samt blufærdighedskrænkelse. På få måneder blev først en 29-årig kvinde i maj sidste år udsat for blufærdighedskrænkelse og senere voldtægt. Senere flyttede en filippinsk au pair-pige ind på værelset, og også denne kvinde blev udsat for voldtægt af Ghiath Eddin Sukker.

Idømmes formentlig forvaring
Anklager Bente Schnack vil formentlig forsøge at argumentere for, at Sukkar skal dømmes for skyldig i drab og ikke vold med døden til følge. Anklageren har tidligere i sagen argumenteret for, at den 31-årige skal idømmes en af landets hårdeste straffe.

- Jeg kan allerede nu fortælle, at jeg nok vil kræve tiltalte idømt forvaring, sagde hun under sagens første retsmøde.

Der forventes at falde dom i sagen senere i dag, når anklagemyndigheden og forsvaret har forelagt deres procedure.

Ekstra Bladet følger sagen...