Kuffertmanden kendt skyldig

Den 31-årige syrer, Giath Eddin Sukkar, er kendt skyldig i drab samt to forhold af voldtægt

Ghiath Eddin Sukkar har erkendt, at han kvalte sin 48-årige logerende - men han nægter drab. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Ghiath Eddin Sukkar har erkendt, at han kvalte sin 48-årige logerende - men han nægter drab. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Følg Krimi

Liget af den 48-årige Giancarla Coppi blev fundet 29. juli sidste år. Kvinden var afklædt fra maven og ned og var desuden blevet gemt af vejen i en kuffert og smidt på et grønt, offentligt område i Lyngby.

I dag har retten i Lyngby tage stilling til, om den 31-årige syrer Giath Eddin Sukkar tog livet af Giancarla Coppe bevidst, eller om han, som han selv hævder, brugte vold med døden til følge.

Dommeren afgjorde sammen med sine syv nævninge, at Giath Eddin Sukkar er skyldig i drab samt to tilfælde af voldtægt.

Giath Eddin Sukkar modtog dommen med ro. Syreren lyttede koncentreret, mens tolken oversatte dommerens kendelse og viste hverken tegn på overraskelse eller skuffelse.

Retten skal senere i dag tage stilling til, hvilken staf den 31-årige skal have.

Kværkede sin lejer
Den 48-årige Giancarla Coppi døde 27. juli efter et skænderi med den 31-årige, som hun lejede et værelse hos.

Under anklagerens procedure kom det frem, at Giancarla blev dræbt af et meget voldsomt tryk imod halsen. Faktisk var det så voldsomt, at man under obduktionen af liget kunne konstatere, at der var brud på ringbrusken i halsen to steder.

- Sådan et brud sker kun ved kværkning. Man kan ikke sige, hvor længe der skal trykkes, men der skal trykkes kraftigt, forklarede anklageren til retten.

Kuffertmanden: I dag kan dommen falde

Ghiath Eddin Sukkar har tidligere erkendt, at han greb fat om den 48-årige kvindes hals, men insisterer på, at han på intet tidspunkt ønskede at slå hende ihjel.

Ofre følte sig overvåget
Under anklagerens procedure stod det også klart, at den 31-årige Ghiath Eddin Sukkar desuden overvågende sine lejere via et lille kamera, han havde sat op i værelsets ene hjørne.

Ifølge vidneforklaringer brugte han billederne til at afpresse i hvert fald en af sine lejere - en filippinsk au pair-pige - til ikke at anmelde en voldtægt.

Ven til kuffertmanden: Han var sexfrustreret

- Jeg vil sende billederne til din familie og kæreste, skulle han ifølge anklager Bente Schnack have sagt til den filippinske au pair-pige, som lejede et værelse i juni sidste år.

En 29-årig kvindelig lejer, som også har anmeldt den 31-årige for voldtægt, forklarede i retten, at hun i flere tilfælde følte sig beluret af sin syriske udlejer.

Under anklager Bente Schnacks procedure kom det frem, at den 31-årige blandt andet havde nævnt over for kvinden, at han havde set hende hygge sig med en anden på værelset. Den 31-årige kom med så mange detaljer, at kvinden var overbevist om, at hun blev overvåget.

Nabo: Kuffertmanden tilbød mig sex med dræbt kvinde

'Han er mega creepy. Totalt stalker og weird. Heldigvis har jeg lås på min dør', skrev den 29-årige kvinde til sin veninde på Facebook kort efter at hun var flyttet ind i maj måned sidste år.

Skyldig i voldtægt
Den 31-årige syrer blev desuden kendt skyldig i to voldtægter samt blufærdighedskrænkelse.

Den første voldtægt fandt sted i starten af maj sidste år, hvor han ifølge den 29-årige forurettede truede sig til samleje med en køkkenkniv. Den 29-årige meldte efterfølgende voldtægten til politiet, men Ghiath Eddin Sukkar blev løsladt efter få dages varetægtsfængsling på grund af manglende beviser i sagen.

Kun en måned senere voldtog han efterfølgende den nye filippinske lejer, men voldtægten blev først anmeldt to måneder senere, da offeret ikke turde gå til politiet.

Der forventes svar på strafudmålingen senere i dag.

Ekstra Bladet følger sagen...

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind