'Kuffertmanden' om voldtægtsoffer: Hun var mere end bare en kæreste

Den 31-årige fortæller i retten, at han havde sex fem gange med 29-årig logerende, som han betragtede som en søster eller en mor

Den 31-årige er blevet afhørt om det første forhold om voldtægt. (Privatfoto)
Den 31-årige er blevet afhørt om det første forhold om voldtægt. (Privatfoto)
Følg Krimi

Det var ikke en voldtægt, da 'kuffertmanden' 8. maj 2014 havde sex med sin 29-årige logerende.

Det fortæller den 31-årige syrer Ghiath Eddin Sukkar, som torsdag sidder på anklagebænken ved retten i Lyngby tiltalt for to voldtægter på to logerende og drab på en tredje kvinde i løbet af foråret og sommeren 2014.

I løbet af formiddagen er han blevet spurgt ind til det første forhold om voldtægt af en 29-årig kvinde. Til eftermiddag forventes det, at han skal forklare sig om voldtægten af en filippinsk aupairpige, som han havde boende til leje, og en 48-årig italiensk kvinde, som han er tiltalt for at have myrdet.

Faktisk havde han sex med den 29-årige fem gange i perioden fra 1. maj 2014 - godt en uge efter, at hun var flyttet ind hos manden i Lyngby. De to havde aftalt, at hun skulle bo der i to måneder, inden hun skulle på en rejse til Nicaragua.

- Mens vi havde sex fortalte hun, at hun ikke havde penge til husleje måneden efter. Da jeg forklarede hende, at hun så måtte flytte til den første, og at en anden ville flytte ind, blev hun en helt anden. Hun tog tøj på igen, forklarede den 31-årige via en syrisk tolk.

Hun gav mig omsorg
Når de to i det hele taget havde indledt et forhold til hinanden, skyldtes det - ifølge tiltaltes forklaring - at de to var faldet i snak sammen et par dage efter 24. april, hvor kvinden fik lov til at flytte ind.

- Her fortalte jeg hende, hvor jeg kom fra og min historie. Så lagde hun hånden på min ryg. Hun gav mig omsorg, sagde den tiltalte under afhøringen af senioranklager Bente Schnack.

Jeg undrer mig over huslejen. Nu taler vi den 8. Og hun havde betalt for maj. Så hvad er det for en husleje?

- Jeg sagde, du har betalt hele maj. Men efter det, så indtil du betaler, må du flytte.

Hvornår skulle hun betale næste måneds husleje?

- Som aftalt skulle hun betale i slutningen af maj

Nu var det kun den 8.?

Jeg sagde heller ikke noget til hende. Hvis hun ikke betalte næste måned, kunne hun blive boende hele maj.

Hvad er så grunden til at hun beskylder dig for det her?

Jeg aner det ikke, svarede den 31-årige.

Og han nægtede også, at han skulle have haft en kniv med ind på kvindens værelse, som han har truet hende med.

Den 31-årige fortalte desuden, at han kom til Danmark i 2011. Han er uddannet i sit hjemland åp handelsgymnasiet og har arbejdet en periode med paraboler i sit hjemland. I Danmark har han efter en periode på asylcenter levet af sociale ydelser. Og så af den husleje på 2.500 kroner, som han fik.

I første omgang boede nogle mandlige bekendte fra asylcentret på værelset i Lyngby, som den 31-årige selv havde sat i stand og indrettet ved at sætte en væg op i den noget større bolig, han selv flyttede ind i et år forinden.

Søgte kvinder på grund af religion
Efter nogle måneder begyndte den tiltalte at annoncere efter logerende. Blandt andet på dba.dk.

Hvorfor ville du kun have kvinder boende?

- Jeg ønskede kun, at kvinder skulle bo hos mig på grund af min religion. Jeg har en søster, og hun kunne ikke være sig selv, når hun kom på besøg, hvis det var mænd, der boede hos mig. Så skulle hun gå rundt med tørklæde. Så ville hun ikke være sig selv, sagde den 31-årige, som også til politiet har forklaret, at det er helt umuligt, at han skulle have voldtaget kvinden med magt.

'Jeg er 165 centimeter og vejer 80 kilo. Hun vejer over 100 kilo og er meget højere end mig', har den 31-årige sagt under en tidligere afhøring på politistationen.

Den 29-årige logerende gik til politiet 9. maj, og det førte til en anholdelse og senere fremstilling i grundlovsforhør 12. maj. Her valgte dommer Hanne Ekstrand at løslade manden, fordi der på det tidspunkt ifølge hende ikke var tilstrækkelig mistanke til, at han skulle have truet sig til samleje med sin 29-årige logerende.

- Det var os begge, der lagde op til sex. Første gang var det dog hende. Jeg er selv meget genert, sagde den 31-årige.

- Vi var mere end bare kærester. Jeg havde respekt for hende. Hun var en søster. En mor for mig.

Skjult kamera
Den 31-årige fortalte også i retten, at det var rigtigt, at han havde installeret et skjult kamera på den 29-åriges soveværelse, som han kunne betjene med en app fra sin mobiltelefon.

- Men jeg monterede det fire måneder før. Da der boede en mand hos mig, som jeg ikke stolede på.

Hvorfor monterede du kameraet i soveværelset og ikke i stuen, ville anklageren vide.

- Det skulle jeg også have gjort. Men ledningerne var for korte, svarede den 31-årige, der har erkendt, at han tog et billede af den 29-årige, mens hun sad nøgen på sin seng. Billedet er siden blevet sendt til en af den 31-åriges bekendte.

Ekstra Bladet er til stede i retten, og Ritzau live-blogger fra retssagen. Du kan følge med her.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+