Kulden dræber verden over

30 personer meldes dræbt på den amerikanske østkyst, mens 85 er omkommet i Taiwan

Staten Virginia har været hårdt ramt af sne weekenden over (Foto: AP)
Staten Virginia har været hårdt ramt af sne weekenden over (Foto: AP)
Følg Krimi

Vinteren har taget store dele af verden med storm, og det har weekenden over kostet menneskeliv i både øst og vest. Det skriver blandt andre CNN.

I USA er 30 personer omkommet som følge af snevejret. Det kan være i trafikuheld eller andre ulykker forårsaget af sneen. Ifølge ABC News var de omkomne amerikanere både unge og gamle og kom fra Washington D.C., Delaware, Kentucky, Maryland, New Jersey, North Caroline, New York, Ohio, Pennsylvania, Tennessee, South Carolina og Virginia.

Netop den nordøstlige del af USA blev hen over weekenden ramt af en massiv snestorm, som har sendt områderne direkte i en dybfryser. Det var så slemt, at der flere steder blev indført udgangsforbud, og den offentlige transport frøs fast. Tidligt søndag kunne man dog komme ud igen, og her stod det klart, at vejret havde sat en række rekorder.

Der var således faldet 68 centimeter (26,8 inches) sne i Central Park, hvilket er det næststørste snefald i byen nogensinde. I 2006 blev der målt 68 centimeter (26,9 inches), oplyser The National Weather Service.

Artiklen fortsætter under billederne:

Billedet her er taget i Philadelphia i USA, hvor sneen drillede trafikken voldsomt (Foto: David Swanson/Philadelphia Daily News via AP)
Billedet her er taget i Philadelphia i USA, hvor sneen drillede trafikken voldsomt (Foto: David Swanson/Philadelphia Daily News via AP)

Efter weekendens snestorm er amerikanerne begyndt at grave sig ud igen (Foto: AP)
Efter weekendens snestorm er amerikanerne begyndt at grave sig ud igen (Foto: AP)
 

Asiatiske lande frosset fast
Kulden i USA er dog langt fra enestående. I Taiwan har den slået så hårdt, at 85 personer er omkommet. Temperaturerne ligger omkring minus 12 grader der og i Kina, hvor trafikken både i luften og på land står næsten stille som følge af snefaldet. Derfor har over 11000 passagerer siddet fast i Kunming Lufthavn i Kina siden lørdag.

I Sydkorea har der siden lørdag været 1200 flyaflysninger, mens 60 fly er blevet aflyst i Japan, hvor tre personer er døde af sneen.

I netop Japan ligger øen Okinawa, som har fået sne for første gang siden 1966. Øen Amami Ohshima er blevet klædt i hvidt for første gang i 115 år.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.