Kult-leder holdt kvinder og sin egen datter som slaver i London

75-årig kendt skyldig i vold, voldtægter og frihedsberøvelse

'Kammerat Bala' kaldte den nu 75-årige kultleder sig selv. (politifoto)
'Kammerat Bala' kaldte den nu 75-årige kultleder sig selv. (politifoto)

Tre kvinder, den ene hans egen datter, blev holdt i fangenskab i årtier af kult-lederen Aravindan Balakrishnan i hans kollektiv i London.

Den 75-årige maoist blev fredag kendt skyldig i voldtægter og vold mod to af ofrene samt frihedsberøvelse og børnemishandling af sin i dag 32-årige datter, der blev født i fangenskab i kollektivet og aldrig fik lov at forlade huset alene.

Aravindan Balakrishnan kontrollerede de tre kvinders liv fuldkommen gennem mental  og fysisk kontrol, og først da datteren i efteråret 2013  slap ud af fangenskabet og fik hjælp, fandt politiet de to andre ofre på 57 og 69 år i huset, som den 75-årige havde voldtaget, mishandlet og holdt under fuld kontrol.

Kult-lederen stiftede i 70´erne en politisk maoistisk gruppe og manden, der blev beskrevet som en 'karismatisk leder' drog folk til sig. Men tilhængerne sivede væk igen og i slutningen af 70´erne var der kun få medlemmer tilbage, alle kvinder.

Levede i frygt og vold
Hans kult med 10 kvinder var ifølge Aravindan Balakrishnan forberedelsen til, at Kina skulle overtage hele verden og etablere et 'internationalt proletariatets diktatur'.

Under retssagen mod Aravindan Balakris kom det frem, at kvinderne levede i vold, frygt, isolation og indespærring. De betragtede kult-lederen som magtfuld og alt-seende. Kvinderne så aldrig hinanden eller talte med hinanden gennem 25 år.

artiklen fortsætter under billedet

Bala med kvinderne i sin kult. (politifoto)
Bala med kvinderne i sin kult. (politifoto)
 

En tredje kvinde, der døde i 1997, da hun faldt ud af et vindue, havde født en datter i kollektivet, og dna-test afslørede, at Aravindan Balakrishan, der insisterede på at blive kaldt 'kammerat Bala', var faderen.

Efterforskningen har vist, at pigen aldrig kom i skole eller til læge og hun levede i ensomhed og isolation. Faderen førte nøje notater over datterens liv, hvad hun spiste, hvornår hun gik på toilettet, hvad hun lærte om kommunisme og Aranvindan Balakrishans 'centrale rolle i verden'.

Notater og dagbøger var blandt de 2000 effekter, der blev beslaglagt af politiet i kult-huset på Peckford Place i Brixton, og som blev beviser under retssagen.

Flygtede - og blev hentet af far
I retten kom det frem, at datteren i 2005, da hun var i 20´erne, flygtede fra kollektivet og fik hjælp af en tilfældig til at finde vej til nærmeste politistation. Hun fortalte, at hun var løbet hjemmefra, men politiet nøjedes med at ringe til Aravindan Balakrishan, der hentede datteren på politistationen og førte hende retur til helvedet i maoist-kulten.

Det var først for to år siden, da datteren blev alvorligt syg, at en af de andre kvinder i kollektivet besluttede at hjælpe hende til at flygte, så hun kunne få lægebehandling.

I måneder samlede kvinden småpenge sammen, indtil der var nok til at købe en mobiltelefon, som blev brugt til at ringe til en hjælpe-organisation. Hun fortalte, at en kvinde blev holdt fanget, blev mishandlet og havde desperat brug for lægehjælp.

Hjælpe-organisationen og politiet fik arrangeret, at kvinderne forlod huset og de blev mødt i nærheden af politi og sundhedspersonale. Det viste sig, at den 32-årige datter led af diabetes 1 og kronisk Post Traumatisk Stress Syndrom.

De tre ofre har haft ekstremt svært ved at tilpasse sig et liv undenfor Aravindan Balakrishans totale kontrol, oplyser Metropolitan Police i en pressemeddelelse efter dommen i dag.

artiklen fortsætter under billedet

Sådan så Bala ud i 70´erne, da han stiftede den maoistisk kult. (politifoto)
Sådan så Bala ud i 70´erne, da han stiftede den maoistisk kult. (politifoto)
 

Faktisk protesterede en af kvinderne fra Balas kollektiv i dag i retten i Southwark Crown Court, da Bala blev fundet skyldig: - I sender en uskyldig mand i fængsel. Skam jer, sagde hun.

Under sin vidneforklaring sagde den 32-årige datter: - Ingen ord kan beskrive den smerte Bala og hans kollektiv har påført mig. Jeg blev mishandlet, ydmyget og isoleret. Jeg levede i konstant frygt og blev berøvet et normalt liv. Jeg fik ingen familie. Jeg kendte ikke engang min egen mor før efter, hun var død. Min øvrige familie vidste ikke engang, at jeg eksisterede.

Straffen over Aravindan Balakrishan fastsættes først den 29. januar næste år efter at dommeren i sagen fredag beordrede en mentalundersøgelse af ham.

1 af 3 Sådan boede kult-lederens datter i 30 år i kollektivet. (politifoto)
2 af 3 Fra barn til voksen blev den nu 32-årige datter holdt isoleret fra alle og hendes far kontrollerede hendes liv døgnet rundt. (politifoto)
3 af 3 'Kammerat Bala' kaldte den nu 75-årige kultleder sig selv. (politifoto)