Annonce:
Annonce:

Kunde politianmelder Telenor

Har i flere måneder forsøgt at råbe teleselskabets ledelse op

Selvom ledelsen i Telenor i dag siger, at sagen handler om butikken i Hundige, så blev Niels Rasmussen snydt i Lyngby. Og han er ikke den eneste, der er blevet fuppet i butikker landet over. Foto: Mogens Flindt
Selvom ledelsen i Telenor i dag siger, at sagen handler om butikken i Hundige, så blev Niels Rasmussen snydt i Lyngby. Og han er ikke den eneste, der er blevet fuppet i butikker landet over. Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Krimi

Da Niels Rasmussen fra Kokkedal i april besøgte Telenors forretning i Lyngby for at købe en mobiltelefon, blev det begyndelsen på en svindelsag, der endnu ikke er slut.

Nogle måneder senere opdagede den selvstændige kommunikationskonsulent nemlig, at der var lagt et telefonnummer med 15 gigabyte data på hans regning. Pris: 136 kroner om måneden.

Problemet er bare, at han aldrig har modtaget et simkort til nummeret eller har bedt om abonnementet.

- Jeg henvendte mig først til butikken og så til kundeservice, uden at der skete noget, fortæller Niels Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Det er kommet meget bag på mig, hvor besværligt det er at trænge igennem til Telenor. Det har været megasvært at få det her opsagt.

Annonce:

Først da han pressede på, annullerede butikken abonnementet og forklarede, at der var ’sket en systemfejl’. Men den forklaring ville Niels ikke nøjes med, da en kopi af hans underskrift var sat på en mobilaftale, han intet kendte til.

Afsløring: Telesvindel rammer hele landet

Gik til ledelsen
- Derfor valgte jeg at gå til ledelsen i Telenor, fordi jeg ikke fik andre svar, end at man ville kigge på sagen.

Det skete i flere mails allerede i juni til firmaets kommunikationsafdeling, der dog aldrig har givet Niels Rasmussen en forklaring på, hvordan svindlen kunne ske. Eller hvad firmaet har gjort for at stoppe den.

- Det er ellers et voldsomt signal til en virksomhed, når en kunde fortæller, at han har oplevet at blive groft narret ude i ens butikker.

- Så kunne det jo være, at man skulle gøre noget ordentligt ved det, mener han.

Sådan bliver du fuppet

Der bruges mindst fire forskellige metoder til at narre kunderne i Telenor. Det afslører de mange tips, som både kunder og ansatte de seneste dage har delt med Ekstra Bladet.

Lyver: Kunderne får besked om, at de kan købe deres nye mobil eller tablet billigere, hvis de opretter flere ekstra datakort. De kan bare sige dem op en måned senere, så sparer man en masse, lover personalet. Det passer bare ikke, da bindingen er på et halvt år.

Snyder: Der bliver tilføjet flere abonnementer til købet, som kunderne ikke får besked om. De skriver i blinde under på kontrakter, hvor abonnementerne er sneget ind mellem papirerne – og så hænger de på regningen.

Bedrager: Når kunden er gået, bliver der føjet ekstra abonnementer til deres konto. Der er i nogle tilfælde forfalsket underskrifter, fortæller ansatte og kunder.

Forvirrer: Kunderne udsættes systematisk for groft oversalg med produkter og tjenester, de slet ikke har brug for.

Omfattende fupnummer: Kunder narret i teleselskab

Dokumentfalsk
Konsekvensen er, at Niels i slutningen af juli politianmeldte Telenor i Lyngby for dokumentfalsk.

- De har jo uretmæssigt brugt min underskrift på et abonnement, jeg aldrig har bedt om.

Annonce:

Og han er skuffet over, at et stort teleselskab som Telenor ikke har bedre styr på sin forretning.

- Det her kunne man måske have frygtet, hvis man var gået ned i en skummel sidegade og besøgt en butik med to ansatte. Men her handler jeg hos en af Danmarks største teleselskaber og har selvfølgelig tillid til, at mine abonnementer bliver håndteret korrekt og professionelt.

- Det er bare ikke tilfældet.

Niels Rasmussen venter fortsat på at få de penge retur, som Telenor skylder ham for det falske abonnement.

Telenor bekræfter, at de kender til Niels Rasmussens sag, men ønsker ikke at stille op til et interview. Firmaet mener dog, at man rent teknisk har betalt pengene tilbage, da den sidste del af beløbet bliver modregnet i september-regningen.

- Men det er jo en frækhed uden lige. På den måde mener de åbenbart, at jeg skal være bank for dem.

Annonce:

- Jeg burde jo have fået mine penge retur i samme øjeblik, at de nede i butikken i Lyngby 'opdagede', at jeg var blevet snydt af deres sælger.

Efter svindel i teleselskab: Kræv pengene tilbage

Telenor: Vi skal lytte bedre

Telenor ønsker fortsat ikke at give et interview til Ekstra Bladet om sagen. Derfor har det ikke været muligt at få uddybende svar på alle de spørgsmål, som avisen har.

I en mail bekræfter retaildirektør Thomas Krogh Skou dog, at både kundeservice og kulturen i de enkelte butikker nu skal under lup:

’På nuværende tidspunkt har vi desværre måtte konstatere, at der omkring butikken i Hundige herskede en usund salgsadfærd. Hverken vores kundetilfredshed eller antallet af klager og kundehenvendelser indikerer dog, at det skulle være et generelt problem med oversalg og snyd i vores butikker,’ lyder det fra direktøren, der ikke ønsker at svare på, om det så ikke bare er kontrollen i selskabet, der har svigtet.

’Vi kan dog allerede nu se, at der er behov for, at vi forbedrer vores proces for håndtering af kundehenvendelser vedrørende mistanke om oversalg, så kunderne ikke kommer i klemme.’

Beklager
Thomas Krogh Skou beklager samtidig, at kunderne har haft en dårlig oplevelse eller ikke er blevet hørt. For eksempel når de af kundeservice er blevet sendt tilbage til de butikker, de føler sig bedraget i.

’Det er bestemt ikke den oplevelse, vi ønsker at give vores kunder. Vi er en salgsorganisation, men id-misbrug og oversalg er ikke en del af Telenors forretningsetik, og det tager vi i Telenors ledelse skarpt afstand fra.’

Noget kunne også tyde på, at der faktisk er noget galt i butikkerne.

’Vi lever af glade kunder, og kundernes tillid er central for vores forretning, derfor tager vi også kritikken meget alvorligt og vil udover de igangværende undersøgelser også se nærmere på, om Telenors værdier er godt nok repræsenteret i vores butikker.’

Tip os

Ekstra Bladet vil gerne høre fra både nuværende og tidligere ansatte i Telenor, men også fra kunder, der er berørt af sagen.

Du kan dele dit tip på telefon 20 82 82 68 eller sende en mail til tech@eb.dk.

Alle henvendelser behandles i fortrolighed, når dette ønskes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: