Kurt Westergaard: Jeg vil ikke skabe angst

Muhammed-tegneren rede til at stoppe sit spansk-kursus på aarhusiansk folkeskole, efter at far til ni-årig elev har udtrykt bekymring for, at han undervises blandt skolebørn

Kurt Westergaard er parat til at stoppe øjeblikkeligt med at gå til spanskundervisning på Samsøgades Skole i Aarhus en gang om ugen, hvis nogen føler angst eller bekyrmring. - Ingen skal være bange på grund af mig, slår han fast over for Ekstra Bladet. (Foto: Kåre Viemose)
Kurt Westergaard er parat til at stoppe øjeblikkeligt med at gå til spanskundervisning på Samsøgades Skole i Aarhus en gang om ugen, hvis nogen føler angst eller bekyrmring. - Ingen skal være bange på grund af mig, slår han fast over for Ekstra Bladet. (Foto: Kåre Viemose)

Selv om han med sine egne ord er både dedikeret og ganske god til sproget efterhånden, så er 79-årige Kurt Westergaard indstillet på om nødvendigt at stoppe med at deltage i sit aftenskolekursus i spansk på Samsøgades Skole i det centrale Aarhus.

- Jeg har stor respekt for og forstår udmærket, hvis nogen er bange eller bekymret, fordi jeg kommer der. Hvis det forholder sig sådan, så enten stopper jeg med det samme, eller vi skal finde en ordning, så jeg fortsat kan deltage i undervisningen uden at gøre nogen bange eller bekymret, siger Kurt Westergaard til Ekstra Bladet.

Fars frygt: Kurt Westergaard på kursus blandt skolebørn

Den verdenskendte Muhammed-tegner deltager på tredje år i spansk-undervisningen, som foregår i tidsrummet fra klokken 17-19 på én hverdagsaften om ugen. Det er et af den slags AOF-kurser, som udbydes over hele landet, og hvor der er andre elever på holdet.

- Ingen skal gå og føle angst for min skyld, det vil jeg simpelthen ikke være med til. Derfor er jeg heller ikke på nogen som helst måde irriteret eller har negative tanker om, at nogle forældre til skolebørnene har bragt sagen frem i offentligheden. Det er de i deres gode ret til, og det vil jeg reagere med respekt over for, betoner Kurt Westergaard og tilføjer, at han straks vil tale med PET om problemstillingen.

'No pasarán'!

Det er den 43-årige Mads Laumann, der er far til en ni-årig datter på skolen og som via en bekymret opdatering på sin facebook-væg i aftes har skabt opmærksomhed om sagen. Konkret er problemet, at skolens SFO først lukker klokken 17 - på samme tidspunkt som spanskundervisningen begynder for Kurt Westergaard og de øvrige elever på holdet.

Kurt Westergaard efter attentatet på Krudttønden: Jeg er rasende

- Under den spanske borgerkrig i slutningen af 30´erne blev udtrykket 'no pasarán' et slags motiverende og samlende slogan for frihedskæmperne og De Internationale Brigader, der kæmpede mod General Francos fascister. Det betyder frit oversat, at de skal ikke komme igennem. Det gjorde modstanderne desværre alligevel dengang, men jeg vil gerne genbruge ordene for at slå fast med syvtommersøm, at ingen skal være bange på grund af mig, og at ingen skal gøre hverken mig eller andre fortræd, siger Kurt Westergaard.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri