Kvalt med computerledning og brændt: Annes bøddel tættere på dom

Anklageskrift i drabssag fra Madrid, hvor 27-årige Anne Strande Jensen blev kvalt og brændt i juni 2014 på trapperne - retssag ventes berammet til efteråret

Nu er der langt om længe udsigt til, at det juridiske efterspil i kølvandet af drabet på 27-årige Anne Strande Jensen i en lejlighed i Madrid i juni 2014 sættes i gang. (Privatfoto)
Nu er der langt om længe udsigt til, at det juridiske efterspil i kølvandet af drabet på 27-årige Anne Strande Jensen i en lejlighed i Madrid i juni 2014 sættes i gang. (Privatfoto)

22 måneder efter, at Anne Strande Jensen natten mellem 12. og 13. juni 2014 først blev kvalt med en computer-ledning om halsen og siden brændt i en lejlighed i det centrale Madrid, lægger undersøgelsesdommer, Teresa Abad, endelig op til, at den 27-årige danske kvindes pårørende kan få sat et juridisk punktum i sagen.

Ifølge Ekstra Bladets spanske kilder satte Teresa Abad fra Madrids 21. juridiske distrikt torsdag i sidste uge et sidste punktum i det anklageskrift, som kan føre til en lang fængselsstraf for den 35-årige belgiske mand Dave Verbist. Selve retssagen forventes at blive sat i gang i efteråret.

Anne Strande Jensen var gået til ro med sovemaske 
og ørepropper på grund af støjen fra gaden. privatfoto Krimi Anne hverken så eller hørte morderen

De pårørende til Anne Strande Jensen har, siden tragedien i al sin gru blev beskrevet i Ekstra Bladet og andre medier for knap to år siden, bedt om fred og ro til at bearbejde tabet af den unge kvinde, som kun havde været i den spanske hovedstad i 11 dage, da hun blev dræbt.

Anne Strande Jensen var netop blevet udsendt af sin arbejdsplads, Scandinavian Tobacco Group, og havde slået sig ned i en lejlighed på Calle Barcelona et par hundrede meter fra den centrale plads, Puerta del Sol, i midten af Madrid for at blive i byen i et halvt år. Men inden hun havde vænnet sig til den smukke, spanske storby blev hun slået ihjel af en gerningsmand, som tilsyneladende selv låste sig ind i hendes lejlighed i kraft af sin ansættelse som vicevært for et ejendomsselskab.

Lig parteret i otte stykker
Ni dage senere - midt under VM-fodboldkampen mellem Spanien og Chile - blev Dave Verbist anholdt på baren 'La Taverna Boca' den 18. juni 2014 ved 22-tiden. Dave Verbist erkendte hurtigt drabet på den danske kvinde.

En måneds tid - og en række afhøringer - senere havde den belgiske mand med en mangeårig fortid forskellige steder i Spanien erkendt endnu et kvindedrab, hvis kynisme og brutalitet var om muligt endnu mere udtalt end drabet på Anne Strande Jensen.

Morderen Dave Verbist og hans to meget forskellige ofre: Danske Anne Strande Jensen (tv) og spanske Montse Méndez. . (Fotomontage) Krimi Annes morder: Jeg skar kvinde i otte stykker

23. oktober 2013 strangulerede og kvalte Dave Verbist ifølge egne udsagn under politiafhøringerne i sommeren 2014 den 40-årige Montse Mendez, som var mor til to døtre. Som det var tilfældet med danskeren blev den spanske kvinde også først dræbt ved kvælning, men i stedet for at brænde liget pakkede belgieren angiveligt Montse Mendes i poser efter at have parteret kvinden i otte stykker.

Montse Mendes, der kom fra Girona cirka 75 kilometer nord for Barcelona, havde været eftersøgt i otte måneder, da Dave Verbist tilstod drabet. Belgieren ændrede dog siden forklaring og hævdede, at Montse Mendes var død ved et uheld, efter at de to havde haft sex efter et bar-besøg.

Kendte måske sit danske offer
Efter drabet på Montse Mendes flyttede Dave Verbist angiveligt til Madrid, hvor han fik arbejde som en 'dødens vicevært' i den ejendom, som Anne Strande Jensen ved et skæbnesvangert sammentræf flyttede ind i som udstationeret for Scandinavian Tobacco Group.

Anne Strande Jensen var kommet sent hjem om aftenen 12. juni 2014 og havde i en halv times tid inden midnat talt på skype med sin danske kæreste. Hvorvidt hun kendte eller havde mødt sin sandsynlige belgiske bøddel, inden han låste sig ind i danskerens lejlighed i den varme juni-nat, er endnu uklart.

I denne efterlysning af Montse Mendez fortælles det, at hun er 40 år (nu 41, hvis hun er i live) og at hun har en 30 centimeter lang tatovering af en slange på ryggen. Hun har desuden en cirka 15 centimeter lang tatovering af et dødningehoved på sin højre overarm og er piercet i næsen og på læben. Krimi Samme morder? Montse kvalt ligesom Anne

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra kommunikationschef Kaspar Bach Habersaat, Scandinavian Tobacco Group, om den længe ventede udsigt til at få sat punktum i sagen. 

 

1 af 2 Det var i en lejlighed i denne ejendom på Calle Barcelona i det centrale Madrid, at Anne Strande Jensen blev fundet kvalt og brændt i juni 2014. Nu er der udsigt til, at en 35-årig belgisk mand bliver tiltalt for drabet i en retssal i Madrid i efteråret. (Foto Anthon Unger)
2 af 2 Nu er der langt om længe udsigt til, at det juridiske efterspil i kølvandet af drabet på 27-årige Anne Strande Jensen i en lejlighed i Madrid i juni 2014 sættes i gang. (Privatfoto)