Kvalte sin lille søn - nu skal 27-årig mor i retten

En ung kvinde fra Aarhus var psykisk syg, da hun tog livet af sin fireårige søn Lucas, mener anklagemyndigheden. Fredag får hun sin dom

Retssagen startede i december sidste år, og Ekstra Bladet har fulgt sagen. Hør mere om sagen her

- Jeg kunne ikke overskue, hvordan han skulle få et godt liv.

Sådan forklarede en i dag 27-årig kvinde, da hun i december sidste år sad foran en dommer - sigtet for at have slået sin egen søn ihjel med en pude.

Fredag starter retssagen mod kvinden, som ifølge anklagemyndigheden bør idømmes en anbringelsesdom på en psykiatrisk afdeling.

Lille Lucas blev kvalt 14 dage før jul - 10. december sidste år - hvorefter den unge mor satte sig i et tog med retning mod Odense og København.

Mor dræbte fireårig: 'Jeg kunne ikke overskue at give ham et godt liv'

I toget sendte hun en sms til sin søster med ordlyden: 'Lucas er død, E. (søsterens navn, red.) Jeg har gjort det utilgivelige.'

Sms'en fik søsteren til at slå alarm, og da politiet ankom til kvindens lejlighed i det centrale Aarhus, fandt de sønnen død og dækket af en dyne. I lejligheden fandt politiet også en ung mand, der var kærester med den 27-årige kvinde. Manden blev sigtet, men løsladt igen og er ikke en del af drabssagen.

Udover en behandlingsdom på ubestemt tid kræver anklagemyndigheden også, at den 27-årige kvinde mister retten til at få udbetalt arv, forsikringssum eller andre ydelser, der kan komme i spil, efter sønnens død.

Mor erkender: Jeg kvalte min søn med en pude

Der er kun afsat en enkelt dag til sagen, hvor det forventes, at den 27-årige kvinde igen vil tilstå, at hun tog livet af sin søn.

Hvorfor lille Lucas skulle lide den tragiske skæbne har endnu ikke været fremme i offentligheden - udover at moren i grundlovsforhøret lod forstå, at hun ikke kunne overskue, hvordan hun skulle give sønnen et ordentligt liv.

Her kom det også frem, hvordan den 27-årige efter drabet tillsyneladende forsøgte at gøre skade på sig selv. I hendes lejlighed fandt politiet nemlig blodstænk på badeværelsesgulvet, hvor der også blev fundet et afskedsbrev.

Men kvinden selv havde forladt lejligheden i panik.

Ung mor sigtet for knivdrab på ni-årig datter

Kvinden blev i grundlovsforhøret fængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, ligesom der blev lavet en mentalundersøgelse. Det er den, der nu har vist, at kvinden ikke var rask, da hun tog livet af sin søn.

Retssagen om familietragedien falder på en uge, hvor to andre familietragedier har rystet Danmark. I fredags tog en far livet af sin 1,5 år gamle søn, hvorefter han tog sit eget liv ved at springe ud foran et tog - og onsdag mistede en niårig pige livet, efter hun - ifølge politiet - var blevet stukket i halsen af sin egen mor.

Moren forsøgte efterfølgende at skade sig selv og skulle opereres, men overlever.

Lille pige dræbt i familietragedie: - Det er godt nok skrækkeligt