Kvinde dømt: Lod andre lave joints i sin lejlighed

En kvinde skal udføre 120 timers samfundstjeneste, fordi hun lukkede øjnene for andres produktion af joints

Det kan koste dyrt at lade andre bruge sin lejlighed til ulovligheder, selv om man ikke selv deltager i dem.

Det måtte en 20-årig kvinde sande, da hun onsdag i Københavns Byret blev dømt for at lade andre lave joints i sin lejlighed.

Dommen lød på seks måneders fængsel, der blev gjort betinget mod, at hun udfører 120 timers samfundstjeneste.

Sagen startede, da politiet begyndte at interessere sig for to mænd i begyndelsen af 20'erne, der er godt kendt på Christiania.

Politiet mistænkte dem for at være involveret i organiseret hashhandel og indledte en efterforskning med observationer og hemmelige ransagninger mod dem.

Efterforskningen førte til en jointfabrik i Skarøgade på Østerbro i København.

I byretten blev de to bagmænd dømt for at have produceret mellem 16.000 og 18.000 joints på en måneds tid, oplyser anklager Tomas Hugger til Ritzau.

Den ene blev idømt fængsel i et år og tre måneder, mens den anden fik et års fængsel. En 17-årig dreng, der kom et par gange i lejligheden, hvor han i meget begrænset omfang deltog i produktionen, blev idømt tre måneders betinget fængsel.

Kvinden havde intet med hashen at gøre, men blev dømt for medvirken til produktionen, udelukkende fordi hun tillod, at den fandt sted i hendes lejlighed.

Anklager Tomas Hugger er godt tilfreds med dagens dom - og ikke mindst med, at kvinden også blev dømt i sagen.

- Dommen sender et klart signal om, at man ikke bare kan lukke øjnene for, at der foregår den slags i ens lejlighed, siger han til Ritzau.

Kvinden og den 17-årige valgte at modtage dommen, mens de to hovedmænd valgte at tænke over, om de vil anke dommen til Østre Landsret.