Kvinde dræbt: Varebil torpederede punkteret lastbil

En passager i en varebil er kommet alvorligt til skade i nyt uheld på Hirtshals-motorvejen, oplyser Nordjyllands Politi

(Foto: Ekstra Bladet)
(Foto: Ekstra Bladet)

Ved du noget? Kontakt 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

En alvorlig trafikulykke på Hirtshalsmotorvejen E39 nord for Aalborg har fredag formiddag kostet en 24-årig kvinde livet.

Tidligere på morgenen skete en soloulykke på samme motorvejsstrækning, men længere mod syd.

Ved det nye uheld blev en lastbil, der holdt i nødsporet med et punkteret dæk, torpederet bagfra af en varebil, hvor chaufføren tilsyneladende overhovedet ikke opdagede, at lastbilen holdt stille.

Det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vagn Nielsen, til Ekstra Bladet.

- Ulykken sker klokken 9.18. Passageren er kørt på skadestuen, og det samme er chaufføren af varebilen, siger Per Vagn Nielsen.

Kort før klokken 12 oplyser politiet, at passageren i bilen - den 24-årige kvinde - ikke stod til at redde, og hun har derfor mistet livet.

Den 24-årige fører af varebilen, der ligesom kvinden er fra København, er sammen med føreren af lastbilen blevet udskrevet fra sygehuset efter endt undersøgelse.

Trafikken var i første omgang totalt standset som følge af ulykken fra afkørsel 2 ved Hjørring og indtil stedet, hvor motorvejen hører op længere mod Hirtshals. Klokken 11:11 blev der dog åbnet op igen på stedet i et spor.

- Vi har haft en bilinspektør på stedet, der skulle arbejde, forklarer Per Vagn Nielsen, som også fortæller, at lastbilchaufføren er voldsomt chokeret efter det skete.

Andet uheld
Det er det andet uheld på Hirtshalsmotorvejen fredag morgen, og det undrer også politiet.

- For der er faktisk ikke så meget trafik i de nordgående vognbaner, siger vagtchefen.

Tidligere på morgenen skete et solouheld på E39 og også i det nordgående spor lige nord for Aalborg ved udfletningen mellem E39 og E45. Her blev en mand fastklemt, og hans bil blokerede begge vognbaner, så trafikken måtte ledes gennem nødsporet af politiet.