Kvinde fængslet for falske voldtægtsanklager mod ni mænd

En kvinde afgav falske anklager om voldtægt mod ni uskyldige mænd. En af dem fik syv års fængsel. Nu har hun fået sin dom

Jemma Baile har fået udmålt sin straf efter at være blevet kendt skyldig i falske sex-anklager. Foto: Polaris Images
Jemma Baile har fået udmålt sin straf efter at være blevet kendt skyldig i falske sex-anklager. Foto: Polaris Images

25-årige britiske Jemma Beale havde held til at overbevise de britiske domstole om, at ni mænd havde voldtaget hende og at yderligere seks mænd havde krænket hende seksuelt, i en periode på fire år.

Men sandheden indhentede den unge kvinde, efter at en af hendes tidligere veninder angiveligt underrettede ordensmagten om, at hun havde afgivet en falsk vidneforklaring i en sag, hvor en mand blev sendt i fængsel i 2010.

Politiet gav sig derefter til at sammenligne de mange sager, hvor Jemma Beale mente, at hun var voldtægtsoffer eller var blevet seksuelt krænket.

I alt femten mænd har været falsk anklaget af Jemma Beale. Politifoto
I alt femten mænd har været falsk anklaget af Jemma Beale. Politifoto
 

Jemma Beale påstod blandt andet, at to fremmede mænd havde forgrebet sig seksuelt på hende tæt på hendes hjem i Ashford, Middlesex, før hun to måneder senere blev udsat for gruppevoldtægt af fire andre mænd.

Det viste sig, at samtlige sager i virkeligheden var det pure opspind.

- Sager som denne er usædvanlige og meget sjældne, men det viser, hvor alvorligt, vi tager påstande om voldtægt og seksuelle overgreb, og at vi skal foretage grundige undersøgelser for at komme frem til sandheden, lød det tilbage i juli måned fra efterforsker Kevin Lynott.

Jemma Beale blev tidligere i år kendt skyldig i at forfalske de mange angreb, og nu er hendes straf blevet udmålt: Den 25-årige kvinde skal afsone en fængselsstraf på 10 år, skriver blandt andre britiske Metro.