Kvinde fængslet: Sigtet for at kvæle sin søn

32-årig kvinde fra Lyngby fremstillet in absentia og fængslet for drabet på sin søn

Kvinden blev anholdt tidligt i morges efter at der var slået alarm fra adressen. (Foto: Kenneth Meyer)
Kvinden blev anholdt tidligt i morges efter at der var slået alarm fra adressen. (Foto: Kenneth Meyer)

Hvad der præcist er gået for sig i en lejlighed i Lyngby nord for København natten til søndag er fortsat under opklaring. Men sigtelsen mod den 32-årige kvinde, der blev anholdt tidligt i morges, afslører med al tydelig den grusomhed, der er sket.

Under grundlovsforhøret i Retten i Helsingør, hvor den unge kvinde blev fremstillet in absentia, fordi hun er blevet indlagt på hospitalet, blev hun sigtet for 'natten til søndag mellem kl. midnat og kl. 05.36 at have dræbt sin halvandet år gamle søn, idet hun kvalte ham med sine hænder'.

Det oplyser anklager i sagen Bente Schnak til Ekstra Bladet her til eftermiddag ved grundlovsforhørets slutning, hvor dommeren valgte at fængsle moderen frem til den 9. juni.

Politi massivt til stede: Kvinde anholdt i mystisk sag

Adskillige politifolk og ambulancer rykkede tidligt i morges ud til adressen efter at en beboer fra samme bolig havde slået alarm via 112.

Det var her, at kvinden blev anholdt.

- Hun var for syg til selv at deltage i retsmødet i dag, fordi hun blandt andet har forsøgt at gøre skade på sig selv, oplyser anklageren.

Det står uklart, hvordan kvinden via sin forsvarer, forholder sig til sigtelsen.

Retsmedicinere, teknikere og efterforskere har hele dagen finkæmmet lejligheden for at kortlægge et forløb og for at afdække et motiv til drabet.

Politikommissær Mogens Mogensen oplyser, at kvindens kæreste, som også er bosiddende på adressen, er blevet afhørt om sagen i løbet af dagen.

- Han har ifølge vores teori intet med episoden at gøre, fastslår efterforskningslederen, der kalder det en tragisk sag.

Den 32-årige kvinde skal, så snart hun vurderes klar til selv at møde op i retten, fremstilles i grundlovsforhør.

Kvinde sigtes for drab: - Det er en tragisk sag