Kvinde fundet død på Costa del Sol: Kæreste mistænkt for drab

40-årig kvinde bliver obduceret i dag - 50-årig kæreste er anholdt i sagen

Et firestjernet hotel på den spanske solkyst er blevet ramme om en drabsefterforskning, efter at en dansk kvinde søndag morgen blev fundet død på sit værelse. (Foto: BQ Andalucía Beach)
Et firestjernet hotel på den spanske solkyst er blevet ramme om en drabsefterforskning, efter at en dansk kvinde søndag morgen blev fundet død på sit værelse. (Foto: BQ Andalucía Beach)
Følg Krimi

Ved du noget om sagen? Sms/mms dine oplysninger til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

En dansk kvinde, som i går blev fundet død på et hotelværelse i Torre del Mar, har efter alt at dømme været udsat for en forbrydelse.

Hendes 50-årige kæreste er anholdt - mistænkt for drab -  fortæller en kvindelig politibetjent fra det spanske politikorps Policía Nacional til Ekstra Bladet

- Der er tale om en 40-årig kvinde, som i dag bliver obduceret. Men vores formodning er, at kæresten, en mand på 50 år, står bag dødsfaldet, fortæller politibetjenten, som ikke ønsker sig navn frem, til Ekstra Bladet.

Parret ankom til det firestjernede hotel i feriebyen Torre del Mar på Costa del Sol lørdag og skulle allerede forlade hotellet søndag.

Dansk kvinde fundet død på hotel i Spanien

Skal for dommer
Kæresten blev anholdt, da han selv havde slog alarm i receptionen på hotellet, hvor parret var indlogeret. Det skete klokken ni søndag morgen. Han skal om senest 72 timer stilles for en dommer.

- Politiet har 72 timer til at indlede efterforskningen - her fastslås dødsårsagen ved obduktionen, siger politibetjenten, som tilføjer, at det så er op til dommeren at vurdere, om bevisbyrden er til stede til at varetægtsfængsle den mistænkte.

Flere spanske medier citerer kilder tæt på efterforskningen for, at den livløse kvinde bar tydelige tegn på vold i form af mærker og sår, og at der var blod på sengetøjet.

Policia Nacional ønsker overfor Ekstra Bladet  ikke at udtale sig om, hverken dødsårsagen eller muligt drabsmotiv, før retsmedicinere har obduceret liget.

Man vil heller ikke kommentere oplysningen om, at værelset var rodet til.

Hotelmanager: Død i flere timer
Ekstra Bladet har flere gange talt med hotelmanager på BQ Andalucía Beach Andres Guerrero, som ledsagede den nu mistænkte mand til hotelværelset, hvor den livløse kvinde lå.

Ifølge det spanske internationale nyhedsbureau EFE gav synet af den døde kvinde ham indtryk af, at hun havde været død i flere timer.

- Vi får en melding klokken ni i morges (i går, red.) om, at der er en død kvinde på et af vores hotelværelser. Det er kvindens kæreste, der kommer ned i receptionen og fortæller, at han har fundet sin kæreste livløs i værelset, lød det i går.

- Herefter tilkalder vi ambulance og politi. Politiet har afspærret rummet og har de seneste timer undersøgt det, fortsatte hotel-manageren.

Virkede fuld
Ifølge politiets oplysninger til avisen Málaga Hoy virkede den nu anholdte danske mand både desorienteret og nervøs, ligesom han viste tegn på at være fuld.

Det sidste vil Andrés Guererro ikke bekræfte, men siger:

- Han virkede forvirret og som en, der gennemlevede et chok. Sådan tror jeg, mange ville virke, hvis de fandt deres kone død.

Ifølge hotelmanden var parret sammen med et andet par, som også boede på et værelse på hotellet.

Det er hans indtryk, at der var tale om venner og danskere.

Det andet par tjekkede ud søndag, hvor den nu afdøde kvinde og nu anholdte mand også skulle have forladt hotellet.

Policía Nacional er i kontakt med det danske konsulat, som ifølge politikorpset har stået for underretning af pårørende i Danmark.

Ved du noget om sagen? Sms/mms dine oplysninger til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+