Kvinde fundet død på motorvej: Familie skal hjælpe med identifikation

Midt- og Vestsjællands Politi har en formodning om, hvem den unge kvinde er, som onsdag aften lå i overhalingsbanen på Holbækmotorvejen og blev kørt over af en bil

Politiet har hele natten arbejdet på Holbækmotorvejen, hvor en person er fundet død. (Foto: alarm112danmark.dk)
Politiet har hele natten arbejdet på Holbækmotorvejen, hvor en person er fundet død. (Foto: alarm112danmark.dk)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Midt- og Vestsjællands Politi har en formodning om, hvem en yngre dansk kvinde er, som onsdag aften lå livløs i overhalingsbanen på Holbækmotorvejen ved Kirke Sonnerup og blev kørt over af en bil.

Det fortæller politiets kommunikationskonsulent Martin Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Det var klokken 23, at en 59-årig kvinde kørte over kvinden, som ifølge vidner lå livløs på vejen. En 62-årig mandlig bilist var i det samme standset i nødsporet, fordi han havde lagt mærke til, at der lå noget på motorvejen, og da den 59-årige kom kørende, trak hun ud i overhalingsbanen for at komme uden om mandens bil i nødsporet, og her kom hun altså til at køre over den livløse kvinde.

Da redningspersonale nåede frem, blev kvinden konstateret død.

- Afdøde havde ingen personlige papirer på sig, men vi fandt nogle andre effekter på hende, som kan give et fingerpeg om, hvem hun er. Det lille fingerpeg har gjort, at vi på listefødder er på vej ud for at banke på en dør for at høre, om de har styr på alle i deres familie. Hvis de siger, at de mangler en, så går vi i gang med at lade pårørende se den afdøde for at se, om de kan genkende hende, siger Martin Bjerregaard.

Lå helt stille
Politiet arbejder ud fra en teori om, at der er sket en ulykke. Det er uvist, om kvinden var død, inden hun blev ramt af den 59-åriges bil. Men det mandlige vidne har over for politiet fortalt, at kvinden lå helt stille inden påkørslen.

Politiet har hele natten arbejdet på Holbækmotorvejen, hvor en person er fundet død. (Foto: alarm112danmark.dk) Krimi Mystik: Person fundet død på motorvejen

- Men hun kan have været bevidstløs, siger Martin Bjerregaard.

Ifølge politiet er der ikke noget, der tyder på, at den påkørte kvinde er kommet kørende i bil til stedet på motorvejen, hvor hun blev ramt. Der blev ikke fundet en efterladt bil noget sted. Det er muligt, at hun er kommet ud på motorvejen til fods. Der er ikke noget hegn omkring motorvejen på stedet.

Ligsyn fredag
For at udelukke at der måtte være sket en kriminel handling, bliver kvinden imidlertid fredag obduceret med assistance fra kriminalteknikere.

- Sagen rejser flere spørgsmål, end den giver svar. Vi håber på at få svar på nogle af spørgsmålene i forbindelse med ligsynet i morgen. Men hovedtesen lige nu er altså, at der er sket en ulykke, forklarer Martin Bjerregaard.

Den 59-årige kvinde var chokeret efter påkørslen, men hun var åndsnærværende nok til, at det var hende selv, der kontaktede politiet. Hun blev efter en afhøring af politiet kørt hjem til sin ægtefælle.