Kvinde gemte 6 kilo kokain i kagepulver

Snuppet i lufthavnen: Kvindelige narkokurerer gemte kokain i kagepulver og skønlitteratur

Narkopolitiet beslaglagde madposerne med mælke- og kagepulver, som indeholdt lidt mere end uskyldige madvarer. 
(Foto: cbp.gov)
Narkopolitiet beslaglagde madposerne med mælke- og kagepulver, som indeholdt lidt mere end uskyldige madvarer. (Foto: cbp.gov)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Hvis man ikke vidste bedre, så slæbte Tricia Ann D'Aguiar blot lidt ekstra dessert-fornødenheder med hjem fra Guyana til New York.

Men der var angiveligt mere end blot mælke- og kagepulver i de poser, som hun havde fyldt ned i kufferten. Det opdagede den snarrådige narkohund Elza, da den i slutningen af november, var på vagt i JFK-lufthavnen i New York og markerede ved en mistænkelig kuffert.

Under inspektionen af bagagen tilhørende Tricia Ann D'Aguiar - en amerikansk statsborger, der var kommet rejsende fra Georgetown - kunne toldbetjentene konstatere, at i alt seks poser med mælkepulver og kagepulver også indeholdt en noget mere tvivlsom ingrediens.

I alt 6 kilo kokain blev i stedet sporet skjult i madposerne, som solgt på gaden vurderes til en værdi af knap 1,4 mio. kroner.

Det afslørede de amerikanske toldmyndigheder onsdag.

- Kokain er et farligt narkotikum og vi gør vores del for at holde stofferne væk fra gaden, lyder det fra Robert E. Perez, chefen for CBP (toldmyndighederne) i New York i en pressemeddelse.

Ifølge D'Aguiar var hun blevet lovet 60.000 kr. for at smugle kokainen ind i USA. Hun er nu sigtet narkosmugling. 

Allerede dagen efter forsøgte endnu en kvinde fra samme Sydamerikanske land samme manøvre. Denne gang med en anden kreativ idé, hvor kokainen var skjult i nogle hardbag-bøger.

Gemt blandt nogle kapitler i en af bøger afslørede narkopolitiet over 2 kilo kokain. Også den kvinde, Fredericka Latrice Coats, er nu også sigtet for narkosmugling.