Kvinde lå død: To drenge mistænkt for indbrud

Var på jagt efter pantflasker - vidste ikke, der lå en død kvinde i huset

Grunden, hvor kvinden blev fundet, er så tilvokset, at man knap kan se huset. Foto/video: Per Rasmussen/Local Eyes
Følg Krimi

En opbrudt dør og en knust rude på findestedet, hvor en ældre kvinde blev fundet død på Kratvej på Orø lørdag 25. juli, vakte politiets mistanke, og de satte en massiv efterforskning i gang.

Obduktionen af kvinden har nu vist, at hun er død af naturlige årsager efter akut opstået sygdom. Retsmedicinerne vurderer, at hun kan have ligget død på stedet i op til flere uger.

Politiet var blevet kaldt til stedet af en nabo, der undrede sig over, at kvindens bil ikke havde været ude og køre længe.

Undersøger 'usædvanlige ting' på findested

Til gengæld er to lokale drenge mistænkt for at have begået et indbrud i huset i jagt på pantflasker, mens kvinden har ligget død. Der er tale om to drenge på 14 og 16 år fra Orø.

- Det var vigtigt for os at få fastslået, om indbruddet var sket i forbindelse med dødsfaldet, om det var før eller efter. Og det er entydigt, at det er sket efter. Hun har formentlig også været død i noget tid, siger vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard.

- De har nok haft en fornemmelse af, at der var noget, der ikke var helt rigtigt derinde, men de har ikke set hende, siger han.

Grunden, hvor kvinden blev fundet, er så tilvokset, at man knap kan se huset. Foto: Per Rasmussen
Grunden, hvor kvinden blev fundet, er så tilvokset, at man knap kan se huset. Foto: Per Rasmussen
 

Drengene er blevet afhørt om indbruddet i overværelse af deres værger og en repræsentant fra de sociale myndigheder i Holbæk kommune og har erkendt forholdet.

Den 16-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når straffesagen skal afgøres, mens den 14-årig er under den kriminelle lavalder og derfor ikke kan straffes.

Ekstra Bladet var på Orø efter fundet af den døde kvinde. Her fortalte naboen Frank Jørgensen, at han havde set nogle unge, der tumlede rundt med nogle flasker omkring ejendommen.

Frank Jørgensen har sommerhus med udsigt til den nu afdøde kvindes bevoksede ejendom, hvor han så nogle drenge, der tumlede rundt med nogle flasker, før kvinden blev fundet død. Foto: Per Rasmussen
Frank Jørgensen har sommerhus med udsigt til den nu afdøde kvindes bevoksede ejendom, hvor han så nogle drenge, der tumlede rundt med nogle flasker, før kvinden blev fundet død. Foto: Per Rasmussen

Drengene har ikke selv henvendt sig til politiet, men politiet fandt altså frem til dem alligevel.

Det har indtil videre ikke været muligt at bekræfte identiteten på den afdøde kvinde, men politiet arbejder videre med en klar formodning om, at der er tale om adressens ældre beboer.

Naboer har beskrevet kvinden som en 'eneboer'-type, som holdt sig for sig selv. Eneste aktivitet var, når hun kørte i Dagli' Brugsen for at handle.

Håbet er nu, at fingeraftryk, dna eller tandsæt kan hjælpe politiet videre med en endelig identifikation.

Svar på kvindes død på Orø ventes om nogle dage

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.