Kvinde løsladt i sag om hittebørn

Politiet tror, at 54-årig vanrøgtsigtet kvinde er bedstemor til de aarhusianske hittebørn

Politiet og kommunen gav flere informationer om de efterladte børn på et pressemøde mandag eftermiddag. Video: Claus Bonnerup

Opdatering: Den 54-årige kvinde er ved retsmødet blevet løsladt. Hun er dog fortsat sigtet i sagen. Det skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Hvis politiets mistanke holder vand, er den 54-årige afghanske kvinde, som det meste af mandag eftermiddag sad i et lukket grundlovsforhør i Aarhus på en sigtelse for bl.a. vanrøgt, børnenes bedstemor.

Under politiets pressemøde midt på eftermiddagen sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard under oplæsning af sigtelsen, at kvinden er sigtet for vanrøgt af et beslægtet barn i opstigende linie. Desuden er hun sigtet for at have efterladt børnene i hjælpeløs tilstand.

Strafferammen for de to sigtelser er henholdsvis to år og otte års fængsel.

Ingen vil udtale sig
Hverken den anholdte kvinde eller de to andre tilbageholdte i sagen, en 33-årig formodet afghansk mand og en 25-årig kvindelig landsmand, har villet tale med politiet.

Parret blev frihedsberøvet sent søndag aften i sydvestjyske Ølgod efter et tip til Østjyllands Politi, som kan tilbageholde dem i op til 72 timer på en mistanke om ulovlig indrejse. Det er en administrativ tilbageholdelse, der er forskellig fra at være anholdt.

- Vi har ikke en sikker identifikation på dem, siger Michael Kjeldgaard.

Heller ikke de to hittebørns identiteter er kendt endnu. Børnene opholder sig indtil videre på et spædbarnehjem i Aarhus og har det godt, oplyste socialdirektør Erik Kaastrup-Hansen på dagens pressemøde.

- De får en omsorgsfuld pleje, sagde han.

Politiet bruger dna-tests

Politiinspektør Michael Kjeldgaard bekræfter over for Ekstra Bladet, at politiet bruger dna-prøver i forsøget på at fastslå både de voksnes og de to børns identitet og indbyrdes beslægtelse.

- Vi tjekker fingeraftryk og øvrige id-metoder - og herunder også dna-profil, siger han.

Retsgenetiker Frederik Petersen: - Har vi først en sikker dna-profil på de involverede, kan man hurtigt fastslå om to personer eksempelvis er helsøskende. Det samme gælder, om en person er far eller mor til et barn. Foto: Olivia Loftlund Krimi Dna-test kan give hurtige svar om to hittebørn i Aarhus

Politifotos Krimi Afghansk kvinde på 54 år kræves fængslet i sag om to små børn