Annonce:
Annonce:

Kvinde med baby skuddræbt: Kobles til Danmark

En kvinde med en baby i armene blev mandag skuddræbt på åben gade i Malmø. Nu kobler flere medier sagen til den dansk sag

Video: Claes Hall/Byrd.
Annonce:
Følg Krimi

Et frygteligt drab har rystet Sverige og resten af Skandinavien.

Mandag formiddag blev en kvinde med sin lille baby i armene skudt i hovedet af en ukendt gerningsmand. Senere døde hun af sine kvæstelser på hospitalet, og lige nu jagter svensk politi en drabsmand.

Men ifølge både Expressen var de dødbringende skud slet ikke tiltænkt kvinden. Ifølge politiets teori var det derimod hendes mand og barnets far, der var målet. Og han har relation til Danmark.

Efter sigende er der tale om en 35-årig mand med anden etnisk baggrund, der er blevet dømt for sin medvirken i danmarkshistoriens største røveri i 2008 i Brøndby.

Annonce:

10. august for mere end 11 år siden blev Dansk Værdihåndtering offer for et nøje planlagt røveri, der ville få Olsen Banden til at virke som en flok amatøre. Røverne slap af sted med 62 millioner og brugte blandt andet 11 brændende lastbiler, partisansøm, en række stjålne skraldebiler, en gummiged og adskillige automatvåben.

De mange tunge køretøjer blev blandt andet brugt til at spærre vejene af, så politiet ikke kunne komme frem.

Om hvorvidt skudepisoden i Sverige kan kobles til røveriet i Danmark er fortsat uklart.

Dømt stor-røver fra DVH-kup anholdt med maskinpistol

Så vilde er Politiets Aktionsstyrke

Havde baby i armene
Mandag aften lykkedes det politiet at anholde en mand, der har tilknytning til sagen. Han er ifølge den svenske anklagemyndigheden sigtet for medvirken til drab og våbenbesiddelse

Et øjenvidne har efterfølgende fortalt om episoden til Expressen.

– Jeg hørte to-tre skud og patronhylstre ramme jorden. Da løb jeg ud på altanen. Jeg så to mænd og en kvinde, som holdt et barn. En af mændene skød kvinden i hovedet med flere skud, mens hun holdt sit barn i armene. Hun faldt om og tabte sit barn, siger øjenvidnet.

Et andet vidne siger, at der blev affyret otte-ti skud.

Annonce:

En person optog den mand, der skød, da han løb væk fra stedet. Optagelsen er blevet offentliggjort af SVT Nyheter Skåne. Her ser man en sortklædt person løbe først i en retning og så i den modsatte retning. Politiet har ikke bekræftet oplysningerne.

Bilbrand i nærheden
Kort efter skyderiet melder politiet om en bilbrand i kvarteret Lorensborg i Malmø. Det vides ikke, om episoderne hænger sammen.

- Det er for tidligt at sige, om det har noget med skyderiet at gøre. Men vi prøver at finde ud af, om det kan kobles sammen, fordi hændelserne ligger tæt på hinanden både tidsmæssigt og geografisk, siger han.

'Røget og kneppet op': Røvere holdt kæft og scorede godt 155 millioner

232 millioner savnes: Her er røverierne, hvor de blev stjålet - og sådan vaskes pengene hvide

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: