Kvinde-mord: Nye spor i seks år gammel sag

Politiet beder om hjælp i sagen om drabet på den 41-årige Heidi Abildskov

Bliv klogere på sagen her

Nordsjællands Politi fortæller, at der er nye spor i sagen om det seks år gamle mord på den 41-årige Heidi Abildskov.

Den 16. november 2012 indgik der anmeldelse om, at der var fundet en død kvinde i haven til Frederiksdalsvej 174 i Virum.

Det viste sig, at den døde var husets beboer, Heidi Abildskov.

Drabstidspunktet antages at være den 16. november 2012 omkring kl. 01:00

Nu skriver politiet i en pressemeddelelse, at nye efterforskningsmetoder har givet nye oplysninger til sagen, og at politiet har brug for fornyet hjælp fra offentligheden.

I pressemeddelelsen formulerer de nu et signalement af gerningsmanden:

A: mand, ASIATISK af afstamning, ukendt alder og højde, var inden drabet iført en sort dynejakke mrk. ”BUDDY”, str. L med lynlås foran og 2 skrålommer, lysegrå joggingbukser mrk. ”LEOPARD” str. 176 med mørkeblå og gule striber på langs af benene og sorte strømper.

Det formodes at gerningsmanden medbragte en rørtang mrk. SANDVIK BAHCO, som han efterlod på gerningsstedet.

I forbindelse med drabet har gerningsmanden pådraget sig en skade indvendigt i formentligt højre hånd, og han har blødt kraftigt. Skaden kan have været behandlingskrævende og hånden har formentligt været bandageret eller plastret i dagene efter drabet.

Fra gerningsstedet er der sikret fuld DNA-profil samt hånd- og fingeraftryk fra gerningsmanden, som siden er søgt via Interpol i en lang række lande.

Ved analyse af gerningsmandens blod har retskemikerne nu kunnet påvise, at gerningsmanden på gerningstidspunktet var påvirket af flere typer narkotika.

Nordsjællands Politi meget interesseret i at få oplysninger fra personer der har:

 • Kendskab til personer af asiatisk afstamning, der i november 2012 var iklædt ovennævnte tøj, der betegnes som ”genbrugstøj” eller ”klunsertøj”.
 • Politiets foto af gerningsmandens beklædning. Politiifoto
  Politiets foto af gerningsmandens beklædning. Politiifoto
   
 • Kendskab til personer af asiatisk afstamning, der færdes i narkotikamiljøet i Storkøbenhavn, men også i resten af Danmark.
 • Kendskab til personer af asiatisk afstamning, der på gerningstidspunktet, og dagene efter, havde pådraget sig en skade i formentlig højre hånd.
 • Kendskab til en rørtang mrk. SANDVIK BAHCO, der blev efterladt på gerningsstedet.
 • Det formodes at gerningsmanden medbragte en rørtang mrk. SANDVIK BAHCO, som han efterlod på gerningsstedet. Det spor har politiet fortalt om før. Politifoto
  Det formodes at gerningsmanden medbragte en rørtang mrk. SANDVIK BAHCO, som han efterlod på gerningsstedet. Det spor har politiet fortalt om før. Politifoto
 •  

Personer der har oplysninger til sagen bedes henvende sig til Nordsjællands Politi på tlf. 1-1-4.

Ekstra Bladet forfølger sagen og indhenter kommentarer fra politiet..

Opdateres...