Kvinde om tiltalt psykiater: Han var besat af mig

38-årig kvinde forklarede i retten, at psykiater lovede, at hun kunne blive rask, hvis de blev kærester

Det var her på Psykiatrisk Hospital i Risskov i Aarhus, at psykiateren ifølge politiet misbrugte sin stilling. (Arkivfoto: Michael Hansen/Polfoto)
Det var her på Psykiatrisk Hospital i Risskov i Aarhus, at psykiateren ifølge politiet misbrugte sin stilling. (Arkivfoto: Michael Hansen/Polfoto)
Følg Krimi

En 49-årig psykiater ville forlade kone og børn for at være sammen med kvindelig patient.

Det forklarede den 38-årige kvinde selv i Retten i Aarhus i dag.

Psykiateren er tiltalt for at have skaffet sig samleje med kvinden, mens psykiateren var ansat i et vikariat på psykiatrisk hospital i Aarhus i perioden fra oktober 2013 til august 2014.

Ifølge kvinden virkede psykiateren nærmest besat af hende.

- Han sagde, at jeg ville blive rask og få mine børn hjem, hvis jeg blev hans kone, sagde kvinden i retten.

Kvinden var i behandling for en personlighedsforstyrrelse, og selv om den tiltalte psykiater var afdelingslæge og kun undtagelsesvist tog sig af behandling og terapi af patienter, blev han alligevel den behandlende læge for kvinden.

Behandlingen begyndte med ugentlige møder, men langsomt begyndte psykiateren og patienten at maile sammen i fritiden.

- Jeg var ikke tiltrukket af ham, så det forvirrede mig da, at han pludselig spurgte mig, om jeg var forelsket i ham, sagde kvinden.

Hun afviste i første omgang hans tilnærmelser, men efter en svær periode med et tiltagende alkoholproblem i sommeren 2014 gav hun efter for hans tilnærmelser.

- Jeg var ikke forelsket, men han gave mig forhåbninger om at få mine børn hjem, så jeg tænkte, at vi godt kunne prøve, fortalte kvinden.

Psykiater tiltalt: Havde sex med patient

Den 49-årige psykiater var på det tidspunkt på ferie, men efter en samtale med patienten vendte han øjeblikkeligt hjem i juli 2014.

- Han kom hjem til mig og nærmest overfaldt mig, da jeg åbnede. Vi havde sex, men jeg var jo med på det, da jeg så det som den eneste mulighed for at komme ud af det helvede, fortalte kvinden.

Psykiateren blev hjemme hos patienten i en uge og lovede, at han ville skilles.

- Men han ændrede personlighed, og han sagde også, at jeg ikke måtte kontakte hospitalet, hvis jeg fik det dårligt, for nu havde jeg jo ham, sagde kvinden.

Han måtte dog flytte fra kvinden, da kvindens ekskæreste vendte tilbage, og da hun fortalte sin bostøtte om forholdet til psykiateren rullede sagen.

Den 49-årige mand nægter, at han har misbrugt sin stilling som læge.

Han erkendte dog, at han til tider havde optrådt uprofessionelt, da anklager Dorthe Lysgaard læste op fra en mailkorrespondance mellem psykiateren og kvinden.

I korrespondancen skrev psykiateren bl.a. hun var unik og 'du betyder meget for mig'.

Han skrev også, at han ville savne hende meget i sin ferie.

- Der er kæden hoppet. Det er svært uprofessionelt, erkendte psykiateren.

Under sin forklaring i retten afviste psykiateren at udtale sig om tiden efter behandlingen, som efter hans mening ophørte i starten af juli.

Han ville derfor ikke svare på, om han havde haft sex med patienten hjemme hos hendes efter ferien i sommeren 2014.

Efter politianmeldelsen blev psykiateren sygemeldt, og han har siden mistet sin autorisation.

Det er ikke første gang, at den 49-årige psykiater er tiltalt i en sag om misbrug af sin stilling. I 2011 blev han dømt i Norge for at have udnyttet en psykisk syg patient seksuelt.

Hvis psykiateren kendes skyldig i tiltalen, risikerer han at miste retten til at udøve lægegerningen samt op mod et års fængsel for misbrug af en patients behandlingsmæssige afhængighed .

Der falder dom den 18. marts.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind