Kvinde på plejehjem død: Måtte selv ringe til lægen

En 90-årig kvinde er død på tragisk vis efter at være blevet overmedicineret. På plejehjemmet var der ingen, der reagerede, og det endte med at koste hende livet, fastslår en endelig rapport

Egentlig skulle en 90-årig kvinde have haft seks piller af gigtmidlet methotrexat om ugen. I stedet fik hun seks tabletter om dagen.

Det endte med koste kvinden, der boede på plejehjemmet Breelteparken i Hørsholm, livet, konkluderer en rapport om fejlmedicineringen fra Hørsholm Kommune.

Men overdoseringen af gigtmidlet er blot en af mange alvorlige kritikpunkter, der fremgår af rapporten.

Kvinde død efter daglig fejlmedicinering

Ingen reaktion
Den nu afdøde kvinde fik seks piller om dagen fra 30. januar til 9. februar. Da en medarbejder opdager overdoseringen, bliver det rettet med det samme.

Men der bliver hverken ringet til 1813 eller læge for at få undersøgt kvinden.

Det er, ifølge rapporten, travlhed i det daglige arbejde, der er skyld i, at der ikke bliver gjort yderligere ved sagen.

Tilstand forværres
I dagene efter, at doseringen er blevet rettet, begynder kvinden at få det dårligt.

'Medarbejderne relaterer ikke tilstanden til den alvorlige medicineringsfejl. Man antager, at beboeren har influenza og derfor kontaktes læge ikke,' står der i kommunens redegørelse.

Da plejehjemmet ikke ringer efter assistance, bliver den 90-årig kvinde nødt til at gøre det selv.

Efter at lægen har tilset kvinden, bliver hun indlagt på Hillerød Sygehus og dør fem dage efter.

Flere og flere brud
Af rapporten fremgår adskillige fejl begået af plejecenteret: Manglende tilkald af læge, overdosering af medicin, ingen dobbeltkontrol af medicin, der ellers er almindelig protokol, er bare nogle af de alvorlige fejltrin, som er blevet begået.

Desuden har det heller ikke været muligt at identificere, hvilken medarbejder der i første omgang foretog den fejlagtige dosering.

Ekstra Bladet har forsøgt at komme i kontakt med plejecenteret Breelteparken og Hørsholm Kommune, men det har ikke været muligt.