Kvinde skudt i hovedet i Malmø

En kvinde på omkring 30 år er blevet ramt af skud i hovedet i Malmø - i alt er tre kørt på hospitalet

Politiet er massivt til stede ved gerningsstedet i Malmø. Video: Claes Hall/Byrd

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Tre personer er kørt til hospitalet efter et skyderi i det centrale Malmø.

Det skriver det svenske medie Aftonbladet, som samtidig oplyser, at en kvinde er blevet skudt i hovedet og efterfølgende er død af sine kvæstelser.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

- Vi er på plads og har spærret området. Lige nu foregår der et intensivt politiarbejde, så jeg kan ikke kommentere de oplysninger, siger pressetalsmand Calle Persson til Aftonbladet.

Episoden fandt sted på Sergels Väg i den centrale del af Malmø og tæt på Kungsparken.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Gerningsmænd på fri fod
Ifølge Aftonbladets oplysninger havde kvinden en baby med sig, da hun blev ramt, men de oplysninger er ikke blevet bekræftet af politiet. Babyen er efter sigende ikke kommet noget til.

En eller flere gerningsmænd er fortsat på fri fod, og derfor er politiet fortsat massivt til stede i området, ligesom politiets teknikere undersøger gerningsstedet.

Politiet fik meldingen om skyderiet omkring klokken 10 mandag formiddag. Det er en af politiets teorier, at angrebet var rettet mod faren til hendes barn, oplyser Expressen.

'Der er tale om en person med en kriminel fortid - både i Sverige og i Danmark', skriver mediet.

Havde baby i armene
Et øjenvidne har fortalt om episoden til Expressen.

– Jeg hørte to-tre skud og patronhylstre ramme jorden. Da løb jeg ud på altanen. Jeg så to mænd og en kvinde, som holdt et barn. En af mændene skød kvinden i hovedet med flere skud, mens hun holdt sit barn i armene. Hun faldt om og tabte sit barn, siger øjenvidnet.

Et andet vidne siger, at der blev affyret otte-ti skud.

En person optog den mand, der skød, da han løb væk fra stedet. Optagelsen er blevet offentliggjort af SVT Nyheter Skåne. Her ser man en sortklædt person løbe først i en retning og så i den modsatte retning. Politiet har ikke bekræftet oplysningerne.

Bilbrand i nærheden
Kort efter skyderiet melder politiet om en bilbrand i kvarteret Lorensborg i Malmø. Det vides ikke, om episoderne hænger sammen.

- Det er for tidligt at sige, om det har noget med skyderiet at gøre. Men vi prøver at finde ud af, om det kan kobles sammen, fordi hændelserne ligger tæt på hinanden både tidsmæssigt og geografisk, siger han.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix