Kvinde trampet halvt ihjel af ko

En almindelig gåtur udviklede til et mareridt for jysk familie. 67-årig kvinde er i kritisk tilstand, efter hun blev trampet ned af en flok køer

En 67-årig kvinde blev alvorligt kvæstet, da hun sammen med sin familie var ude at gå en tur Lushage på Helgenæs i sidste weekend, og blev angrebet af en flok køer.

I dag er hun stadig i kritisk tilstand, efter hun fik sit skulderblad knust, begge sine lunger punkteret, ni brækkede ribben, en brækket arm og et brækket kraveben.

Det skriver Århus Stiftstidende og TV2 Østjylland, der har interviewet familien, som oplevede den tragiske ulykke helt tæt på. De ønsker at advare andre ovenpå ulykken.

Hund slap løs
Familien var ude at gå på stranden, da de så en flok køer. På den anden side af køerne gik et par med en hund i snor.

Køerne, som talte omkring 30 stk., pressede den ene af hundelufterne ud i vandet, hvorfor han pludselig slap hundesnoren, og så gik alt i kaos.

Den løse hund løb rundt mellem køerne, som gik i panik, og den 67-årige kvinde endte med at blive væltet omkuld, hvorefter hun blev trådt på.

Familien forsøgte at hjælpe hende op af skrænten, og en redningshelikopter kom derefter til og fløj hende afsted til Aarhus Universitetshospital.

Trods de mange skader, synes familien, at hun kunne være kommet meget mere alvorligt til skade.

- Hun siger selv, at hun har været heldig, fordi køerne ikke trådte hende i hovedet. Og det er jeg enig i. Hun kunne også have fået smadret underlivet, men koen trådte heldigvis mellem hendes ben. Hun har været utrolig heldig, siger ægtemanden Erik til stiften.dk.