Kvinde voldtaget i park: Gerningsmand på fri fod

En aarhusiansk kvinde, der var taget i byen i Horsens, blev natten til søndag voldtaget i en park i Horsens. Politi jagter gerningsmand

Politiet undersøger en voldtægt af en 37-årig kvinde i Rådhusparken i Horsens natten til søndag.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi til Horsens Folkeblad.

- Klokken 03.32 får vi en anmeldelse om en voldtægt i Rådhusparken ved Ribersgade, siger vagtchef Jørn Lindhardt til avisen.

Kvinden, der er fra Aarhus, var taget til Horsens for at tage i byen, og på baren Zwei Grosse Bier Bar mødte hun en mand, som hun faldt i snak med.

- De taler sammen flere gange i løbet af aftenen og ender med at aftale at gå en tur i parken, fortæller Jørn Lindhardt til Horsens Folkeblad.

Det endte med, at hun blev voldtaget i parken. Hun bad en forbipasserende mand i parken om hjælp efter voldtægten, og politiet blev herefter kontaktet.

På bar bund
Politiet er nu på jagt efter gerningsmanden. Fordi kvinden er så rystet, har det ikke været muligt at få et brugbart signalement af manden. Derfor stod man først på eftermiddaggen søndag på bar bund med opklaringen, fortalte vagtchef Jørn Lindhardt til Ekstra Bladet:

- Vi har ikke fået noget signalement af gerningsmanden endnu. Vi har selvfølgelig sat processen i gang.

Han fortæller videre, at den 37-årige kvinde ikke har store fysiske mén efter voldtægten:

- Udover de psykiske skader, der kommer ved en vodtægt, har offeret det efter omstændighederne godt, siger Jørn Lindhardt til Ekstra Bladet.

Udsender efterlysning
Ved 14-tiden har Sydøstjyllands Politi dog fået flere brugbare spor i sagen. I en pressemeddelelse efterlyser de nu personen, der er mistænkt for voldtægten.

Der skulle ifølge politiets oplysninger være tale om en mand i alderen 20 til 25 år, almindelig af bygning, blond hår, redt til venstre side, iført mørke bukser og en lys bluse.

Politiet skriver blandt andet:

'Der stod flere og talte med dem, bl.a. en karseklippet ung mand med en lys T-shirt. Kl. ca. 2.04 gik forurettede og A (gerningsmand, red.) fra stedet i retning mod Nørregade og Graven. Undervejs snublede forurettede, og A hjalp hende op. De gik arm i arm', lyder det i pressemeddelelsen.

Sydøstjyllands Politi vil nu kigge på videomateriale. Samtidig beder politiet om, at man retter henvendelse på telefon 114, hvis man ligger inde med oplysninger, som kan hjælpe politiet på sporet af en opklaring.