Kvinde voldtaget på psykiatrisk afdeling

En 39-årig mand er anholdt for voldtægt og blufærdighedskrænkelse i Svendborg

Voldtægten fandt sted på en psykiatrisk afdeling på Svendborg Sygehus. Afdelingen ligger bag sygehuset, som ses på billedet her. (Foto: Google Maps)
Voldtægten fandt sted på en psykiatrisk afdeling på Svendborg Sygehus. Afdelingen ligger bag sygehuset, som ses på billedet her. (Foto: Google Maps)

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

En indlagt kvinde er natten til fredag blevet udsat for en fuldbyrdet voldtægt på en psykiatrisk afdeling på Svendborg Sygehus, og tre andre patienter er blevet udsat for blufærdighedskrænkelse.

Det oplyser Fyns Politi.

- Vi modtager en anmeldelse om, at en ukendt mand har forceret et hegn og er trængt ind på afdelingen og har voldtaget en kvinde, der er indlagt, siger Hans Frederiksen, der er vagtchef hos Fyns Politi, til Ritzau.

'Skrækkeligt'
Til BT fortæller oversygeplejerske Birgitte Kibenich, at kvinden, der blev voldtaget, er blevet undersøgt på hospitalet og nu er tilbage på afdelingen.

- Det er skrækkeligt, det er mennesker, der i forvejen er sårbare, og hun var i forvejen skrøbelig. Jeg har aldrig i mine 30 år i psykiatrien oplevet, at der kommer en udefra og bryder ind på et sted, som man forventer er trygt og sikkert, siger hun.

Anholdt kendt af politiet
Den ulovlige indtrængen og de efterfølgende overgreb er sket i tidsrummet omkring klokken 02-02.30.

Gerningsmanden er angiveligt kommet ind udefra og er kravlet over et fire meter højt hegn ind til afdelingen, som han har skaffet sig adgang til via en altandør.

En 39-årig mand, der blev anholdt i området, bliver formentlig fremstillet i grundlovsforhør fredag. Han er i forvejen kendt af politiet. Han har omvendt ingen umiddelbar relation til den psykiatriske afdeling.

Manden bliver sigtet for voldtægt og tre tilfælde af blufærdighedskrænkelse.