Kvindelig fængselsbetjent snittet i halsen

En kvindelig fængselsbetjent er blevet udsat for et groft overfald i arresten i Randers og er blandt andet blevet snittet i halsen med et barberblad

Randers Arrest. (Foto: Google Street View)
Randers Arrest. (Foto: Google Street View)

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Alm. takst)

Hun passede egentlig bare sit arbejde som fængselsbetjent i Randers arrest, da hun pludselig blev overfaldet af en 18-årig mandlig fange, der rev store totter af hendes hår, slog to tænder ud af hende og snittede hende i halsen med et barberblad.

Det oplyser Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

Betjenten var alene med fangen, men fik hurtigt assistance af flere kollegaer, der strømmede til og hurtigt fik pacificeret den aggressive fange.

Desværre velkendt

Overfaldet skete lørdag eftermiddag, og manden blev hurtigt anholdt og flyttet fra arresten. Senere i dag vil han blive fremstillet i grundlovsforhør, oplyser Østjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Årsagen til det pludselige overfald er endnu ukendt, men tendensen, med at fængselsbetjente bliver udsat for overfald, er desværre langtfra ukendt. I 2013 udgav Fængselsforbundet en rapport, hvor det fremgik, at der i gennemsnit sker minimum et overfald om dagen.

- Vi ser desværre, at fængslerne bliver mere voldelige. Det hænger formentlig sammen med, at vi straffer flere 'milde' forbrydelser med fodlænke og samfundstjeneste, så det kun er de helt hårde kriminelle, der ender i fængslerne. På den måde bliver fængslerne mere hærdet og hårde, siger formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, til Ekstra Bladet.

Mere utilregneligt

- Det er desværre ikke usædvanligt med vold i fængslerne, men vi oplever, at de her pludselige overfald stiger. Det kommer ud af det blå, hvor vi tidligere havde en fornemmelse af, at noget måske kunne være under opsejling. Det er mere utilregneligt nu, siger han.

Kvinden er uden for livsfare, men er medtaget mentalt og får nu krisehjælp, oplyser Østerbye.