Kvindelig læge sendte sex-sms til patient

Den norske læge risikerer at miste retten til at arbejde som læge efter at det er kommet frem, at hun skrev upassende beskeder til en af sine mandlige patienter

Arkivfoto: Janus Engel, Polfoto
Arkivfoto: Janus Engel, Polfoto

Det har vakt stor opsigt i vort nordiske broderland Norge, at en kvindelig læge i Telemarken har sendt SMS-beskeder med et seksuelt indhold til en af sine mandlige patienter.

Lægen har angiveligt udnyttet sin stilling som læge ved at bytte seksuelle ydelser mod at udskrive receptpligtig medicin, skriver varden.no.

Statens Helsetilsyn, som svarer til den danske Sundhedsstyrelse, har med stor ildhu siden november 2013 gnavet sig gennem sagsakterne.

Nu overvejer myndighederne, at fratage lægen hendes ret til at arbejde som læge i Norge.

Helt uacceptabelt
Af dokumenter, som varden.no har fået aktindsigt i, fremgår det, at politiet har beslaglagt lægens og patientens mobiltelefoner.

I en række SMS-er bliver sex nævnt ved flere lejligheder. I et tilfælde lover lægen, at udskrive 56 tabletter Lyrica mod en seksuel genydelse.

Den lokale embedslæge betegner kommunikationen som helt uacceptabel og en sammenblanding af læge-gerning og privatliv.

Lægen erkender
Af aktindsigterne, som varden.no beskriver, fremgår det, at lægen har haft et møde med den norske pendant til Sundhedsstyrelsen i august. Her erkender hun, at være gået langt over stregen.

- Jeg indrømmer, at jeg har begået en fejl ved at have kontakt med denne patient. Jeg har haft en uacceptabel kommunikation i læge-patient forholdet og det beklager jeg dybt, lyder det fra lægen.

'Jeg ville hjælpe ham'
Lægen siger til Varden.no, at sagen er en stor belastning for hende.

- Jeg ville hjælpe ham. Det var mit mål. Når jeg talte sådan til ham, så var det fordi, at han talte på samme måde til mig. Der skete aldrig noget fysisk, og det var heller ikke meningen, siger lægen til avisen.