Kvindelig stalker bag grov chikane mod 50-årig mand

Hun overtrådte sit tilhold 16 gange

Den kvindelige stalker er fundet skyldig i dag, men sanktionen falder først senere. (Foto: Per Rasmussen)
Den kvindelige stalker er fundet skyldig i dag, men sanktionen falder først senere. (Foto: Per Rasmussen)

En kvindelig stalker har groft chikaneret en 50-årig mand, der 16 gange blev opsøgt af den 52-årige kvinde, der tilsyneladende er håbløst forelsket i ham.

Det er bestemt ikke gensidigt, så han har anmeldt kvinden til politiet gang på gang, blandt andet da hun trængte ind i hans hus og satte sig på badeværelset.

Den 10. juni blev kvinden anholdt og varetægtsfængslet, og i dag fandt retten i Nykøbing Falster hende skyldig i at have overtrådt tilholdet mod at opsøge den 50-årige hele 16 gange.

Kun skyldspørgsmålet blev afgjort i dag, fordi den 52-årige skal mentalundersøges, før der afsiges dom i sagen.

Løsladt i dag
Hun blev løsladt efter dagens retsmøde, hvor hun tilstod de fleste af de 16 forhold.

I december sidste år fik den 52-årige et tilhold fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi om ikke at opsøge manden, men det stoppede hende ikke.

I en periode fra marts og frem til anholdelsen i juni mødte hun op ved mandens hus, hvor hun blandt andet har banket på ruderne, lyst ind i huset med en lygte eller har opholdt sig i mandens have.

En gang lykkedes det hende at snige sig ind i huset, hvor hun satte sig på badeværelset.

Hun har dog aldrig været voldelig eller truende.

Kvinden mødte den 50-årige under et ophold på Oringe, og hun fik åbenbart den opfattelse, at de var kærester.

Frifundet for indbrud
Hun var også tiltalt for et indbrud i mandens hus, men det blev hun frifundet for. Til gengæld blev hun dømt for hærværk på den 50-åriges bil, som hun rev antennen af.

- Sagen viser, at det har alvorlige konsekvenser, hvis man overtræder et tilhold, siger sagens anklager Sandra Thejlade Sessa.

En personundersøgelse af kvindens forhold hos Kriminalforsorgen har anbefalet, at hun mentalundersøges med henblik på, om hun skal idømmes end anden foranstaltning end straf.

I retten i dag optrådte den 52-årige kvinde meget stille, og gav ikke rigtigt nogen forklaring på, hvorfor hun har stalket den 50-årige mand.