Kvindelig turist anholdt: Gik i bikini

En britisk kvinde blev behandlet voldsomt under en anholdelse for uanstændig påklædning på Maldiverne

Betjentene blev kritiseret for at holde fast i kvinden. Foto: MVCrisis
Betjentene blev kritiseret for at holde fast i kvinden. Foto: MVCrisis

Adskillige politibetjente var med til at anholde en britisk kvinde, da hun under en ferie på Maldiverne valgte at gå rundt med bikini i det offentlige rum.

Men behandlingen af kvinden var så voldsom, at både politiet og formanden for parlamentet i Maldiverne har givet kvinden en undskyldning.

Det skriver The Guardian.

Grunden til undskyldningen skal findes i, at der under anholdelsen af kvinden blev optaget en video, der har fået folk op i det røde felt på de sociale medier.

Videoen viser, hvordan tre mandlige betjente prøver at få anholdt kvinden, mens en fjerde mand forsøger at dække hende til med et håndklæde.

 

Ifølge The Guradian kan man i videoen høre kvinden sige, at mændene er i gang med at forulempe hende seksuelt.

Mohamed Nasheed, der er formand for parlamentet, sagde mandag, at han gerne ville give en undskyldning til kvinden efter hændelsen.

 

Hun blev tilbageholdt to timer efter anholdelsen, hvorefter hun fik lov til at gå fri.

Kvinden har efter optrinnet forladt stedet, men Mohamed Nasheed sagde i sin tale, at han håbede, hun ville blive inviteret til at vende tilbage.

'Situationen er håndteret dårligt', skrev han blandt andet i et tweet omkring anholdelsen.

Maldiverne er en muslimsk nation, og selvom der er lempet på reglerne for turister på forskellige feriesteder, forventes det stadig at reglerne for anstændig påklædning respekteres i det offentlige rum.

Kvinden havde valgt at tage bikini på, mens hun gik rundt på en hovedgade på øen Maafushi og ifølge politiet bad de flere gange kvinden dække sig til, hvor hun nægtede.

Landets tidligere udenrigsminister Dunya Maumoon mener dog også, at hun skulle have respekteret de regler, der var på øen.

- Hun skulle have respekt for landets religiøse og kulturelle normer ved at vise hensyn med sin påklædning, skriver hun efter hændelsen.