Annonce:
Annonce:

Kvinder krænket på stribe i tysk by nytårsaften

Blev omringet og frarøvet værdier, mens de blev udsat for krænkelser af stor gruppe mænd på banegårdspladsen i Köln

Fredeligt ser Banegårdspladsen ud til hverdag, men nytårsaften var der rent kaos og krænkelser af en række kvinder på stedet.
 (Foto: Google Maps)
Fredeligt ser Banegårdspladsen ud til hverdag, men nytårsaften var der rent kaos og krænkelser af en række kvinder på stedet. (Foto: Google Maps)
Annonce:
Følg Krimi

Feststemningen var til at overse - og for en række kvinder var der snarere tale om et mareridt, da de nytårsaften blev udsat for røverier af personlige ejendele og udsat for seksuelle krænkelser i den tyske Rhin-by Köln.

Siden den pågældende aften er sagen vokset i omfang:

- Der er tale om forbrydelser af en helt ny dimension, sagde byens politipræsident, Wolfgang Albers, i et pressemøde, skriver mediet Kölner Stadt-Anzeiger.

Politiet: Har aldrig set noget lignende
Mediet citerer endvidere en anden ledende politimand fra delstaten Nordrhein Westfahlen, Michael Temme, leder af en analyseafdeling, for følgende:

- Gerningsmændenes fremgangsmåde kom fuldstændigt bag på os. Det overgår alt, hvad vi tidligere har oplevet nytårsaftener. Hverken i Köln eller andre byer har der været en sådan Modus Operandi tidligere.

Annonce:

Sagen er ganske alvorlig. Flere tyske medier har beskrevet, hvordan godt 1000 personer - hovedsageligt mænd, de fleste med indvandrerbaggrund - var samlet på banegårdspladsen i Rhinbyen. Pladsen ligger side om side med byens vartegn - den massive domkirke Kölner Dom.

Se videoklip fra den voldsomme nytårsaften her og her.

I første omgang var politiet kaldt til pladsen fordi det gik overordentligt vildt for sig. Der blev blandt andet kastet med ulovlige polske kanonslag i stor stil, ligesom der blev fyret andet fyrværkeri direkte mod folkemængden. Mange var svært påvirkede, og der var slagsmål i området. Det skriver mediet Focus.

Jagtede kvinder
I ly af den generelle tumult gik en større gruppe, der talte 40-50 drenge og mænd i alderen 15 til 35 i gang med massivt at krænke en række kvinder, der var på vej til og fra banegården.

En række medier beskriver, hvordan gerningsmændene har afrikansk og mellemøstlig baggrund. Kernen af gruppen beskrives som værende dels lommetyve, der til dagligt opererer i området, og dels narkohandlere af småfisk-kaliber, der faldbyder stoffer i området ved banegården.

Annonce:

Avisen Express har talt med en politimand, der overfor mediet beskriver den voldsomme aften i detaljer.

Omkring midnat blev det tilstedeværende politi første gang kontaktet af chokerede og grædende kvinder, der beskrev, hvordan de var blevet krænket af den omtalte gruppe.

Figurer fra omtalte gruppe havde i mindre grupper slået ring om kvinderne, der var alene eller i selskab med veninder, og derefter udsat dem for røverier, hvor de var blevet plyndret for penge, telefoner og andre værdier.

Samtidig var de blevet gramset på bryster og kønsdele. En 20-årig kvinde havde fået flået trusserne i stykker.

- De var i alle kropsåbninger, fortæller et af ofrene til den tyske avis.

Overgrebene fandt sted både ude på den centralt beliggende plads og inde på selve banegården.

Har oprettet særlig politigruppe
Otte mistænkte mænd blev anholdt nytårsaften. Og Express beskriver, hvordan alle havde kopierede opholdstilladelser for asylansøgere på sig.

Annonce:

Frem til i går havde politiet modtaget godt 60 anmeldelser om seksuelle krænkelser og tyverier i området. Her iblandt en fuldbyrdet voldtægt.

Blandt de krænkede er en kvindelig civilklædt betjent, der fik stået en hånd ned i bukserne.

Det lokale politi har nu nedsat en særlig efterforskningsgruppe, der skal søge at komme til bunds i sagen. Men tysker medier skriver, at bliver svært set i lyset af det generelle kaos, der herskede i området nytårsaften.

Også i byen Stuttgart blev to kvinder udsat for lignende opførsel nytårsaften. Det skriver Focus.

Her beskrives det, hvordan de to 18-årige kvinder omkring kl 23.30 gik på Schlossplatz i byen, da de blev omringet af cirka 15 mænd i alderen 30 til 40 år.

Annonce:

Mændene forhindrede kvinderne i at gå væk. Og samtidig blev de frarøvet mobiltelefoner, mens de også blev udsat for særdeles voldsomme gramserier på bryster og kønsdele. Først da tilfældigt forbipasserende fik øje på situationen og blandede sig, slap de to kvinder væk fra gerningsmændene, der beskrives som mellemøstlige.

Det samme gjorde gældende i Hamburgs Sct. Pauli kvarter. Også her blev særligt unge kvinder udsat for gramsende bander af unge, hvor de fleste havde indvandrerbaggrund, skriver Bild.

Overfor Bild har kvinder beskrevet, hvordan de først er blevet svinet til. Derefter blev de omringet, begramset og bestjålet.

En 17-årig fortæller til avisen, hvordan flere af de unge kvinder er blevet 'jaget som kvæg'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: