Annonce:
Annonce:

Kvinder lurer falske bankmænd

Ældre kvinder i Aarhus fattede mistanke og anmeldte falske bankmedarbejdere

Annonce:
Følg Krimi

Flere aldrende kvinder i Aarhus Kommune er begyndt at lure et fup-trick, som falske bankmænd i området benytter til at snyde med.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Østjyllands Politi har i den seneste tid modtaget et hav af anmeldelser om ældre kvinder i Aarhus, der snydes af falske medarbejdere fra banken.

Flere kvinder har ikke kendt til bedrageriet, men nu tegner billedet sig anderledes.

Tirsdag fik Østjyllands Politi ti anmeldelser om svindlere, og det lykkedes ni af kvinderne at fatte mistanke og melde bedragerne til politiet.

I et enkelt tilfælde lykkedes det mændene at snyde en 84-årig kvinde, hvor der kort tid efter var hævet flere tusinde kroner fra hendes konto.

Fast fremgangsmåde
De falske medarbejdere fra banken benytter samme fremgangsmåde i alle sager.

Kvinderne bliver ringet op af en mand, der oplyser, at han er en medarbejder fra deres bank. Derefter oplyser vedkommende, at ukendte har forsøgt at hæve et større beløb fra deres konto.

For at stoppe kriminaliteten skal denne mand bruge diverse bankoplysninger samt koder. Kort efter vil en 'bankmedarbejder' møde op på adressen og hente dankortet, så banken dermed kan spærre kortet og sende et nyt.

Gode råd fra politiet

Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen. Er du i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. 

Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. 

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, og politiet opfordrer derfor børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om fremgangsmåden og vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: