Kvitter jobbet efter skandalevideo: Her går han amok

Betjenten, der hævede sin pistol mod flere sorte teenagere og tacklede en 14-årig pige i jorden, har kvittet jobbet

Amerikanske Eric Casebolt fra McKinney i staten Texas blev allerede meldt i fare for at miste sit job, efter optagelser, hvorpå betjenten går hårdhændet til en gruppe festende unge, kom frem.

Og nu har Casebolt så selv taget konsekvensen og sagt jobbet op efter næsten 10 års tjeneste, melder blandt andre BBC, efter han blev andet var blevet udsat for dødstrusler.

På optagelserne, der blev lagt online for et par dage siden, kan man se, hvordan den nu arbejdsløse betjent kommer farende, snubler og efterfølgende trækker sin pistol mod flere sorte teenagere og siden tackler en 14-årig pige i jorden.

Betjent amok på børn til fødselsdagsfest: Tackler 14-årig pige i jorden

Eric Casebolt og hans kollegaer var forinden var blevet kaldt ud til en anmeldelse af et slagsmål i det lukkede rigmandskvarter Craig Ranch. Ifølge politirapporten var der 'flere mindreårige til stede, som ikke boede i området eller havde tilladelse til at være der og nægtede at forlade det', skrev The Guardian mandag.

Videoen viser en opildnet Casebolt, der, trods en af drengenes forklaring om, at deres tilstedevær skyldes en fødselsdagsfest, tvinger folk ned på jorden med magt, mens han beder andre om at 'skride derfra'.

Og da den førnævnte 14-årige pige ikke efterkommer ordren med det samme, bliver hun tacklet i jorden til store protester fra de øvrige tilstedeværende.

Det er her, Casebolt vælger at trække sin pistol mod flere af de tilstedeværende drenge, før hans to kollegaer iler til og får ham beroliget.

Pigen blev efterfølgende løsladt og overdraget til sine forældre.

Politichef Greg Conley udtalte tirsdag på et pressemøde, at betjentens opførsel havde været 'uforsvarlig'.

- Vores politikker, vores uddannelse, vores praksis understøtter ikke hans handlinger. Han kom ukontrolleret ind til opgaven og var, som videoen viser, ude af kontrol under hændelsen, sagde Conley blandt andet og tilføjede, at myndighederne fortsætter deres efterforskning af fredagens episode.