Læge dømt for at sprøjte koreansk svømmer med steroider

Den dopingdømte svømmestjerne Park Tae-Hwans læge er blevet bødedømt for at have injiceret Park med steroider

En sydkoreansk doktor er blevet dømt til at betale en bøde for at have givet den firedobbelte ol-medaljevinder, Park Tae-Hwan, en steroidesprøjte.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Lægen er offentligt kun kendt under sit efternavn Kim.

Kims sprøjte resulterede i, at Park blev mødt med en 18 måneders udelukkelse fra al sport, og står til at misse OL i Rio næste år.

Det var trods alt ikke en ubetinget dårlig dag for lægen, der var under anklage for at bryde den medicinske etik, men også for at tilføje skade til et andet menneskes krop.

Lægen blev kun kendt skyldig i at bryde medicinsk etik, men gik fri af den langt mere seriøse anklage om at tilføje skade til Parks krop, der giver fængselsstraf. I stedet skal hun nu betale bøden på 847 dollars.

Ifølge retten er den eneste fejl lægen har lavet i sagen nemlig, at hun har behandlet en patient uden at tilføje behandlingen til hans journal.

Lægen siger, hun er blevet brugt som syndebuk af den koreanske svømmelejr. Hendes forsvar var bygget op omkring, at den koreanske svømmestjerne var fuldt klar over, at hun injicerede ham med vitaminer og steroider, da han besøgte hendes hospital.

- Efter to besøg valgte Park selv, hvilke sprøjter han ville have. Både Park og hans manager var i rummet, og de var klar over, hvad der skete, siger Kims advokat ifølge AFP.

Park er en af Asiens store sportsstjerner, men kan se frem til at misse OL i Rio efter han i januar blev testet positiv for steroider.

Efterfølgende satte Park gang i en anklage mod det hospital, der havde givet ham steroiderne. Park påstod, at han ikke vidste, hvad han var blevet givet.