Læge tiltalt for 'drugrape' af to kvinder: Trækker tilståelse tilbage

Der er også rejst nye sigtelser mod læge, der ifølge anklage bedøvede kvinder og voldtog dem

Efter en date på Café Norden drak lægen cocktails i sin lejlighed med kvinden, som han - ifølge tiltalen - bedøvede med Halcion og voldtog tre gange. Han nægter sig skyldig. Foto: Nicolai Svane/ Ritzau Scanpix
Efter en date på Café Norden drak lægen cocktails i sin lejlighed med kvinden, som han - ifølge tiltalen - bedøvede med Halcion og voldtog tre gange. Han nægter sig skyldig. Foto: Nicolai Svane/ Ritzau Scanpix
Følg Krimi

En yngre læge, der sidder varetægtsfængslet for 'drugrape' mod to kvinder, har trukket sin tilståelse tilbage.

Nu benægter han voldtægterne og er blevet tiltalt ved en nævningesag, hvor han risikerer mere end fire års fængsel, hvis han kendes skyldig.

Lægen er tiltalt for at have bedøvet kvinderne med medicin i marts og april, hvorefter han, ifølge tiltalen, voldtog kvinderne, da de var ude af stand til at forsvare sig eller modsætte sig handlingen.

Samtidig bekræfter senioranklager Søren Harbo, at politiet har rejst sigtelser for nye forhold mod lægen.

Men anklageren ønsker ikke at kommentere, hvad sigtelserne går ud på. I anklageskriftet tager anklageren 'forbehold for yderligere tiltalerejsning'.

Tilstod 'i panik'
Da lægen blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns dommervagt 2. maj, erkendte han, at han havde bedøvet de to kvinder med sovemedicin og voldtaget dem i sin lejlighed.

- Jeg har hørt om andre, der har gjort noget lignende, sagde lægen.

Lægens forsvarer, advokat Janus Malcolm Pedersen, siger, at tilståelsen i dommervagten skete i 'panik'.

- Han var udsat for et ubeskriveligt pres, og der var tale om en panikhandling. Vi har gennemgået sagen grundigt, og han kan ikke længere stå ved sin første forklaring og nægter sig nu skyldig, siger advokaten.

Halcion bruges mod svær søvnløshed. Pr-foto
Halcion bruges mod svær søvnløshed. Pr-foto
 

Ifølge anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, skete den første voldtægt ved hjælp af sovemidlet Halcion, som lægen uretmæssigt havde ordineret til sig selv. Voldtægten var planlagt, mener anklagemyndigheden.

Halcion er et hypnotikum af benzodiazepin-gruppen og bruges til behandling af alvorlig søvnløshed.

Ifølge tiltalen blev kvinden voldtaget tre gange i lægens lejlighed 27. marts mellem klokken 20 om aftenen og næste morgen klokken syv.

Han hældte Halcion i kvindens drink, så hun kom i en bevidsthedspåvirket tilstand, hvor hun ikke kunne modsætte sig voldtægterne.

Date og cocktails
Ifølge lægens oprindelige forklaring i dommervagten - som han altså ikke længere kan stå ved - havde han haft en date med kvinden på Café Norden, og de endte med at drikke cocktails i hans lejlighed.

- Det var min opfattelse, at vi skulle have sex. Jeg puttede noget sovemedicin i hendes drinks. Jeg tænkte ikke klart og havde det dårligt, forklarede lægen i dommervagten.

Kvinden blev sløv af medicinen, og herefter havde han samleje med hende tre gange i sengen. Næste morgen sagde han til kvinden, at han skulle på arbejde, hvorefter hun forlod lejligheden, sagde lægen 2. maj.

Den næste voldtægt skete, ifølge tiltalen, 29. april mellem klokken halv fire og ni i lægens lejlighed. Han tilsatte Scopolamin, der er et middel mod transportsyge, til kvindens vand. Hun blev bevidstheds-påvirket og kunne ikke modsætte sig voldtægten, lyder anklageskriftet.

Lægen fortalte oprindeligt i dommervagten, at han havde mødt den påvirkede kvinde på gaden. Hun sad på en trappe og gik med til hans lejlighed, hvor han gav hende medicin.

Særligt skærpende?
I grundlovsforhøret fortalte lægen, at kvinden blev sløv og kom med ind i sengen, hvor han havde samleje med hende uden kondom. Lægen forklarede dengang, at hun ikke kunne modsætte sig, og at hun blev i hans lejlighed til næste morgen, hvor han fortalte hende, at de havde haft sex.

I anklageskriftet tager anklagemyndigheden forbehold for en påstand om, at voldtægterne henføres under straffelovens paragraf 216, stk. 3, hvor straffen for voldtægt kan stige til 12 års fængsel, hvis voldtægten har haft en særlig farlig karakter, eller der i øvrigt foreligger særligt skærpende omstændigheder.

- Det synes skudt helt ved siden af, hvis anklagemyndigheden vil påberåbe sig den bestemmelse, siger lægens forsvarer, Janus Malcolm Pedersen.

Det ventes også, at anklagemyndigheden vil forlange, at lægen frakendes retten til at arbejde som læge.

Nævningesagen er først berammet til at starte i Københavns Byret 28. april næste år, og dommen ventes 30. maj. Da der er rejst tiltale ved nævningeting, vil lægen formentlig forblive i varetægtsfængsel frem til dom.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+