Annonce:
Annonce:

Lænsede kreditkort: To mænd dømt for omfattende snyd med Mobilepay

Dommer kalder svindel med Mobilepay for overraskende nemt - om kort tid kommer en ny sag for

Se her hvor nemt det har været for de dømte at snyde med Mobilepay.
Annonce:
Følg Krimi

To yngre mænd blev onsdag formiddag idømt fængsel i henholdsvis to (60 dage, red.) og fire måneder for omfattende snyd med Mobilepay.

En tredje ung mand, der ligeledes var tiltalt, blev frikendt for at have taget imod penge via Mobilepay og givet dem videre.

Ifølge dommeren skete frikendelsen på grund af manden unge alder, og fordi retten troede på hans forklaring om, at han var blevet narret af de andre tiltalte i sagen.

Under domsafsigelsen lagde dommeren ligeledes vægt på, at det er kommet meget bag på retten, hvor overraskende nemt det er at misbruge Mobilepay på den måde, det er sket på.

Politiet: Pas på du ikke bliver næste offer

Politiet advarer nu mod den form for svindel med Mobilepay, der er sket i sagen.

- Vi ved ikke, hvordan det er lykkedes at kopiere kortoplysningerne i denne sag.

- Men generelt må vi advare mod at overdrage dankort eller kreditkort til nogen, som kan kopiere kortoplysningerne, for eksempel ved at fotografere kortet, siger specialanklager Susanne Bitsch, afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Københavns politi.

Ifølge anklageren kan det gå galt to steder: enten ved at andre kopierer dine kortoplysninger. Eller når fremmede pludselig vil have din hjælp til at hæve penge, som de så overfører til dig via Mobilepay.

- Især unge mennesker tænker jo ikke over, at der kan være et problem i at modtage penge via Mobilepay til andre personer, siger specialanklager Susanne Bitsch. Hun kalder i øvrigt databedrageriet for meget systematisk og organiseret.

Anklageren har nedlagt påstand om fængselsstraffe på tre til seks måneders fængsel, men for flere af de tiltalte dog alene som en betinget dom.

Skal betale pengene tilbage
Den hårdeste straf på fire måneders ubetinget fængsel gik til manden, der tog imod den største del af de hævede penge, nemlig 28.500 kroner.

Annonce:

Manden, der fik dommen på to måneders fængsel, skal ikke afsone dommen, hvis han holder sig fra kriminalitet det kommende år, underlægger sig tilsyn af Kriminalforsorgen og udfører samfundstjeneste.

Der venter fortsat en retssag mod en fjerde mand, der udeblev fra retssagen og derfor skal have sin sag behandlet ved en separat sag.

De to dømte skal nu betale det svindlede beløb - minus 1500 kroner som udgår af sagen - tilbage til blandt andet Danske Bank og dække omkostningerne i deres egne sager.

Pas på med Mobilepay: Så let kan du blive bestjålet

Ny sag på vej
Dagens afgørelse bliver i øvrigt ikke den sidste om Mobilepay.

Om kort tid skal fire andre tiltale for retten for lignende databedragerier, hvor Mobilepay ifølge anklageskriftet ulovligt er blevet misbrugt til at overføre mere end 10.000 kroner.

Mobilpay: Simpelt at afsløre svindlen

Hvis du er det mindste i tvivl om afsenderen, så lad være med at tage imod penge via Mobilpay. Sådan lyder rådet fra betalingstjenesten, der kun meget sjældent oplever databedragerier:

- Man skal altid være varsom med at modtage penge fra fremmede, hvis man tvivler på, at de har rent mel i posen, forklarer presseansvarlig Peter Kjærgaard, Danske Bank, til Ekstra Bladet.

- For uanset, hvilken kanal, det måtte ske igennem - herunder også Mobilpay - kan man let uagtsomt komme til at agere 'muldyr' for andre.

Mobilepay strammer løbende sikkerheden bag tjenesten. I dag er det således et krav for at bruge Mobilpay, at ens CPR-nummer og navn er valideret, før man overhovedet kan sende og modtage penge:

- Sagerne er derfor relativt simple for politiet at opklare, da de netop har en masse informationer fra systemet. Men vi er opmærksom på, at vil man virkelig bruge kriminelle metoder, så kan det lade sig gøre.

- Heldigvis er det relativt simpelt at finde frem til gerningsmændene. Også noget mere simpelt, end hvis man fx stjæler tasker fra ældre damer på gaden.

Alle kan blive ramt: Sådan bruges Mobilepay til at tømme kreditkort

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: