Lærer dømt for 13 seksuelle overgreb

Den 27-årige lærer-vikar forgreb sig på små piger i alderen fra syv til elleve år - nu er dommen faldet

Den 27-årige britiske lærer-vikar Jonathan Clayton blev i dag idømt 8½ års fængsel for seksuelle overgreb mod små børn. Foto: North Yorkshire Police.
Den 27-årige britiske lærer-vikar Jonathan Clayton blev i dag idømt 8½ års fængsel for seksuelle overgreb mod små børn. Foto: North Yorkshire Police.

Den 27-årige britiske lærer-vikar Jonathan Clayton fra byen Stockton blev i går idømt 8½ års fængsel for 13 seksuelle overgreb mod børn i alderen fra syv til elleve år. Børnene var hans elever.

I forbindelse med retssagen har Jonathan Clayton nægtet sig skyldig og hævdet, at han kun har krammet sine elever og hjulpet dem med at blive klædt på, selv om de selv kunne gøre det. Han har også indrømmet, at de har siddet på hans knæ.

Ved retten i Teesside blev han også dømt til aldrig at kontakte nogen af sine ofre. Han blev også dømt til i fremtiden aldrig at have kontakt med piger under 18 år. Han må heller ikke bo sammen med piger under 18 år. Derudover blev han sat på listen over sex-forbrydere i Storbritannien resten af sit liv.

Det skriver flere medier heriblandt BBC

Clayton hævder, at der ikke har været noget seksuelt i forbindelse med hans handlinger overfor de små  elever. De seksuelle overgreb  fandt sted i en periode på  seks uger i 2019.

Tidligere sigtet for seksuelt overgreb
Jonathan Clayton har i øvrigt tidligere været sigtet for et seksuelt overgreb mod en elev på  anden skole i 2017. Dengang blev sigtelsen dog droppet.

Skolelederen fra  skolen i North Yorkshire,  hvor de 13 overgreb fandt sted, har fortalt retten, at han ikke havde noget kendskab til den tidligere sigtelse mod Jonathan Clayton.

Politileder Gillian Gowling fra politiet i North Yorkshire har udtalt, at Jonathan Clayton har udnyttet de unge skolepigers tillid til ham som skolelærer.

De unge piger havde imidlertid mod til at afsløre hans gerninger.